
Yoghurt-panna cotta med bringebærsaus
Enkel•20 min min
En klassisk og veldig god dessert laget med yoghurt, og servert med enkel bringebærsaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 platergelatin
-
2 dl
-
100 gsukker
-
5 dl
Bringebærsaus
-
1 pakkefrosne bringebær (1 pakke = ca. 400 gram)
-
2 dlsukker
Topping
-
4 ssfriske bringebær
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
-
2
Kok opp fløte og sukker i en gryte under omrøring. Rør til sukkeret er oppløst. Klem ut vannet fra gelatinen og rør den inn i blanding til oppløst.
-
3
Ta gryten av varmen og avkjøle noe, ca. 10 minutter. Pisk inn yoghurt og fordel i serveringsglass. Sett kaldt til stivnet, minimum 3 timer.
-
4
Kok opp frosne bringebær med sukker og la småkok i 2 minutter. Kjør sausen med en stavmikser og avkjøl.
-
5
Hell et lag saus over ved servering og topp med friske bringebær.
Tips
Topp gjerne panna cottaen med masse friske bær eller et dryss nøtter.