Smørbrødterte | Smörgåstårta
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
12 skiverrugbrød
-
12 skiverloff
Fyll 1
-
300 gvarmrøkt laks
-
3 ss
-
2 sssitronsaft
-
50 gruccola
Fyll 2
-
3 ss
-
½ ssDijonsennep
-
300 grøkelaks
-
50 gruccola
Fyll 3
-
125 g
-
2 ss
-
300 gpillede reker
-
50 gruccola
Topping
-
2 begerTINE Kremgo® Naturell à 125 gram
-
4 ss
-
1 stkagurk
-
4 stkreddiker
-
½ stkrødløk
-
5 skiverrøkelaks
-
100 gpillede reker
-
½ stksitron
-
1 buntbladpersille
Slik gjør du det
-
1
Skjær skorpene av brødet slik at skivene får rette kanter. Legg halvparten av rugbrødskivene tett i tett på et fat slik at de former et rektangel.
-
2
Fjern eventuelt skinn på den varmrøkte fisken og mos fisken lett med en gaffel. Vend med crème fraîche og sitronsaft, og fordel utover rugbrødskivene. Topp med ruccola.
-
3
Legg halvparten av loffskivene i et lag på toppen. Bland crème fraîche med sennep og smør utover skivene. Topp med et tykt lag røkelaks i skiver og fordel ruccola utover.
Tips
Om du liker isbergsalat eller hjertesalat bedre, kan du bytte ut ruccola med en av dine favoritter.
-
4
Legg de siste rugbrødskivene i et lag og smør med kremost blandet med crème fraîche. Fordel reker utover og topp med ruccola.
-
5
Legg til slutt de siste loffskivene i et lag og press godt sammen. Bland kremost og crème fraîche og smør toppen og sidene til det er et jevnt lag og alt er dekket. Kle med plast og la stå kaldt et par timer slik at den setter seg.
-
6
Skjær agurk og reddiker i tynne skiver og finsnitt løk. Pynt med agurk- og reddikskiver, røkelaks, reker og løk. Del sitron i små biter og server til. Plukk bladene av persillen og dekorer sidene med dem.