Smørbrødterte

(9)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Dette er jo en kjent svensk spesialitet: smörgåstårta. Den består av tre lag med brød og mye godt mellom lagene. Smørbrødterte er super å servere til lunsj når det kommer gjester på besøk.

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gJarlsberg® Original i skiver
150 g røket skinke
100 g sorte oliven
1 gformloff (vanlig eller rund)
1 dlfinhakket bladpersille
1 dlsoltørket tomat i olje

Krem:

1 stkeggeplomme
2 dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
4 sssitronsaft
2 dlolivenolje
1 dlhvitløksfedd
½ tskajennepepper
1 dlTINE Crème Fraîche Original
2 ssDijonsennep
½ tssalt
½ tsnykvernet pepper

Fyll til kremen:

ansjos fisk
og/eller kapers
og/eller paprika
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Bland eggeplomme, sitronsaft og hvitløk i food processor og kjør til jevn krem. Drypp inn olje mens maskinen går til jevn majones. Bland inn resten av ingrediensene og smak kremen godt til.
    2. Hold til side halvparten av kremen. Bland inn ansjos, kapers og/eller paprika i resten av kremen.
    3. Skjær skorpen av brødet og skjær det i ca. ½ cm tykke skiver. Vanlig loff på langs, rund loff i store, runde skiver. Smør den nøytrale kremen på skivene og legg dem oppå hverandre.
    4. Rør hakket persille i resten av kremen og smør den over hele terten. Rull sammen Jarlsberg og skinke og legg rullene oppå terten med soltørkede tomater i midten.

Tips:

Du kan også fylle smørbrødterten med annet pålegg enn det vi foreslår her, for eksempel reker og lodderogn.

Kommentarer

  Legg til kommentar