Smörgåstårta

Smørbrødterte

0
 • Enkel
 • 60 min
En svensk delikatesse som gjør seg på koldtbordet eller til lunsj med mange mennesker. Her i denne smørbrødkaken ligger både lyst og mørkt brød lagvis med forskjellig sjømat og sauser og til slutt dekket med kremost. Husk at smørbrødkaka må stå kaldt et par timer slik at den setter seg.

Ingredienser

12 skiver rugbrød
12 skiver loff

Fyll 1

300 g varmrøkt laks
3 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss sitronsaft
50 g ruccola

Fyll 2

3 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ss Dijonsennep
300 g røkelaks
50 g ruccola

Fyll 3

125 g TINE Kremgo® Naturell
2 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
300 g pillede reker
50 g ruccola

Topping

3 beger TINE Kremgo® Naturell à 125 gram
4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk agurk
4 stk reddiker
½ stk rødløk
5 skiver røkelaks
100 g pillede reker
½ stk sitron
1 bunt bladpersille

Slik gjør du det

  1. Skjær skorpene av brødet slik at skivene får rette kanter. Legg halvparten av rugbrødskivene tett i tett på et fat slik at de former et rektangel.
  2. Fjern eventuelt skinn på den varmrøkte fisken og mos fisken lett med en gaffel. Vend med crème fraîche og sitronsaft, og fordel utover rugbrødskivene. Topp med ruccola.
  3. Legg halvparten av loffskivene i et lag på toppen. Bland crème fraîche med sennep og smør utover skivene. Topp med et tykt lag røkelaks i skiver og fordel ruccola utover.
   Tips

   Om du liker isbergsalat eller hjertesalat bedre, kan du bytte ut ruccola med en av dine favoritter.

  4. Legg de siste rugbrødskivene i et lag og smør med kremost blandet med crème fraîche. Fordel reker utover og topp med ruccola.
  5. Legg til slutt de siste loffskivene i et lag og press godt sammen. Bland kremost og crème fraîche og smør toppen og sidene til det er et jevnt lag og alt er dekket. Kle med plast og la stå kaldt et par timer slik at den setter seg.
  6. Skjær agurk og reddiker i tynne skiver og finsnitt løk. Pynt med agurk- og reddikskiver, røkelaks, reker og løk. Del sitron i små biter og server til. Plukk bladene av persillen og dekorer sidene med dem.
   Smörgåstårta
Tips

Mange smørbrødterter kombinerer sjømat og kjøtt. Du kan gjerne inkludere kokt skinke eller grillet kylling som en del av lagene, eventuelt lage en smørbrødkake der du bytter ut sjømaten med bare kjøtt og spekemat.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat