Sandwich med karamellisert løk

Sandwich med karamellisert løk

2
  • Enkel
  • 40 min
Sandwich med Norvegia, bacon, pære og karamellisert løk. Den sterke sennepen setter en ekstra piff på sandwichen.

Ingredienser

1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ts sukker
½ ts eddik
8 skiver bacon
1 stk pære
8 skiver godt brød
2 ts Dijonsennep
8 skiver Norvegia® Original eller annen god ost

Slik gjør du det

    1. Skjær løk i skiver. Smelt smør i en stekepanne på lav varme. Ha i løk i skiver, sukker og eddik. Stek under omrøring, til løken er karamellisert. Dette tar 30-40 minutter. Ta fra platen og avkjøl.
    2. Stek bacon. Skjær pære i skiver.
    3. Varm opp en stekepanne eller toaster/sandwichjern på middels varme. Smør litt sennep på halvparten av skivene. Legg Norvegia i skiver, pæreskiver, stekt bacon og så enda en skive Norvegia på toppen. Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også. Legg i panna og stek.
      Tips!

      Bruker du stekepanne, er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.

    4. Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til.
Tips!

Du kan variere med ulike typer kjøtt. Kylling smaker for eksempel godt på sandwichen.

Kommentarer

  • ggg

    6 år siden
    misforstå jeg - skal ikke den karamelliserte løken også på skiven ?

     (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei "ggg". Her bestemmer du selv om du ønsker å servere den karamelliserte løken ved siden av eller inni sandwichen. God blir den uansett!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat