Sandwich med karamellisert løk

Sandwich med karamellisert løk

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Sandwich med Norvegia, bacon, pære og karamellisert løk. Den sterke sennepen setter en ekstra piff på sandwichen.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ts sukker
½ ts eddik
8 skiver bacon
1 stk pære
8 skiver godt brød
2 ts Dijonsennep
8 skiver Norvegia® Original eller annen god ost

Slik gjør du det

    1. Skjær løk i skiver. Smelt smør i en stekepanne på lav varme. Ha i løk i skiver, sukker og eddik. Stek under omrøring, til løken er karamellisert. Dette tar 30-40 minutter. Ta fra platen og avkjøl.
    2. Stek bacon. Skjær pære i skiver.
    3. Varm opp en stekepanne eller toaster/sandwichjern på middels varme. Smør litt sennep på halvparten av skivene. Legg Norvegia i skiver, pæreskiver, stekt bacon og så enda en skive Norvegia på toppen. Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også. Legg i panna og stek.
      Tips!

      Bruker du stekepanne, er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.

    4. Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til.
Tips!

Du kan variere med ulike typer kjøtt. Kylling smaker for eksempel godt på sandwichen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • ggg

    6 år siden
    misforstå jeg - skal ikke den karamelliserte løken også på skiven ?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei "ggg". Her bestemmer du selv om du ønsker å servere den karamelliserte løken ved siden av eller inni sandwichen. God blir den uansett!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat