Pulled pork-toast med blåmuggost
Enkel•15 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 skivergodt brød
-
200 gSelbu Blå® Original eller annen blåmuggost
-
2 ½ sscoleslaw
-
4 sspulled pork
-
1 ssbarbequesaus
Pulled pork
-
½ dlhonning
-
1 tsrøkt paprikapulver
-
1 tsfinhakket chipotle
-
1 tsspisskummen
-
1 tssalt
-
500 gbeinfri svinenakke
-
3 dlvann
Coleslaw
-
1 stkgulrot
-
¼ stkrødkål
-
½ stkeple
-
1 ssmajones
-
2 ss
-
½ sseddik
-
½ sssukker
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 125 °C. Rør sammen honning, røkt paprikapulver, finhakket chipotle chili, spisskummen og salt og gni det inn i kjøttet.
-
2
Plasser kjøttstykket i en dyp, ildfast form og hell i vann. Stek i ovnen i 3-4 timer, eller til kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre. Øs over kraft nå og da underveis, så kjøttet ikke tørker ut.
-
3
La kjøttet hvile i 15-20 minutter etter steking før du river kjøttet fra hverandre med to gafler.
-
4
Lag coleslaw ved å finstrimle gulrot, hodekål og eple, gjerne med en mandolin. Bland sammen majones, crème fraîche, eddik og sukker og vend med de finstrimlede grønnsakene.
-
5
Fordel skiver med blåmuggost utover to brødskiver. Legg på pulled pork, bbq-saus og coleslaw og topp med en brødskive på hver.
-
6
Stek ostesmørbrød i et varmt vaffeljern ved å legge det i midten og klemme jernet sammen. Pensle jernet med olje før du legger sandwichen inn. Stek til gyllent og sprøtt.