Pulled pork-toast med blåmuggost

Pulled pork-toast med blåmuggost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Dette er en hel middag i seg selv. Blåmuggost og kjøtt er en perfekt kombo og toppet med coleslaw løper tennene i vann.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiver godt brød
200 g Selbu Blå eller annen blåmuggost
2 ½ ss coleslaw
4 ss pulled pork
1 ss barbequesaus

Pulled pork

½ dl honning
1 ts røkt paprikapulver
1 ts finhakket chipotle
1 ts spisskummen
1 ts salt
500 g beinfri svinenakke
3 dl vann

Coleslaw

1 stk gulrot
¼ stk rødkål
½ stk eple
1 ss majones
2 ss TINE Crème Fraîche Original
½ ss eddik
½ ss sukker

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 125 °C. Rør sammen honning, røkt paprikapulver, finhakket chipotle chili, spisskummen og salt og gni det inn i kjøttet.
    2. Plasser kjøttstykket i en dyp, ildfast form og hell i vann. Stek i ovnen i 3-4 timer, eller til kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre. Øs over kraft nå og da underveis, så kjøttet ikke tørker ut.
    3. La kjøttet hvile i 15-20 minutter etter steking før du river kjøttet fra hverandre med to gafler.
    4. Lag coleslaw ved å finstrimle gulrot, hodekål og eple, gjerne med en mandolin. Bland sammen majones, crème fraîche, eddik og sukker og vend med de finstrimlede grønnsakene.
    5. Fordel skiver med blåmuggost utover to brødskiver. Legg på pulled pork, bbq-saus og coleslaw og topp med en brødskive på hver.
    6. Stek ostesmørbrød i et varmt vaffeljern ved å legge det i midten og klemme jernet sammen. Pensle jernet med olje før du legger sandwichen inn. Stek til gyllent og sprøtt.
Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat