Pulled pork-toast med blåmuggost

Pulled pork-toast med blåmuggost

0
7
Enkel15 min
Dette er en hel middag i seg selv. Blåmuggost og kjøtt er en perfekt kombo og toppet med coleslaw løper tennene i vann.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    godt brød
  • 200 g
    Selbu Blå eller annen blåmuggost
  • 2 ½ ss
    coleslaw
  • 4 ss
    pulled pork
  • 1 ss
    barbequesaus

Pulled pork

  • ½ dl
    honning
  • 1 ts
    røkt paprikapulver
  • 1 ts
    finhakket chipotle
  • 1 ts
    spisskummen
  • 1 ts
    salt
  • 500 g
    beinfri svinenakke
  • 3 dl
    vann

Coleslaw

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 125 °C. Rør sammen honning, røkt paprikapulver, finhakket chipotle chili, spisskummen og salt og gni det inn i kjøttet.

  2. 2

    Plasser kjøttstykket i en dyp, ildfast form og hell i vann. Stek i ovnen i 3-4 timer, eller til kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre. Øs over kraft nå og da underveis, så kjøttet ikke tørker ut.

  3. 3

    La kjøttet hvile i 15-20 minutter etter steking før du river kjøttet fra hverandre med to gafler.

  4. 4

    Lag coleslaw ved å finstrimle gulrot, hodekål og eple, gjerne med en mandolin. Bland sammen majones, crème fraîche, eddik og sukker og vend med de finstrimlede grønnsakene.

  5. 5

    Fordel skiver med blåmuggost utover to brødskiver. Legg på pulled pork, bbq-saus og coleslaw og topp med en brødskive på hver.

  6. 6

    Stek ostesmørbrød i et varmt vaffeljern ved å legge det i midten og klemme jernet sammen. Pensle jernet med olje før du legger sandwichen inn. Stek til gyllent og sprøtt.

Del denne oppskriften: