BLT-sandwich med kylling og avokado
BLT er en amerikansk sandwich bestående av bacon, salat ("lettuce") og tomat. Her har vi valgt å også servere den med saftig kyllingfilet og skivet avokado.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Sandwich:
- 2 ss TINE® Meierismør
- 8 skive brød
- 8 skive bacon
- 2 stykk avokado
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 stykk rødløk
- 2 stykk tomat
- 2 stykk kyllingfilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stykk salatblad
Dressing:
- 1 stykk hvitløksfedd
- 0.5 dl majones
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %, eller annen type rømme
- 1 ss Norvegia® Revet, eller annen god, revet ost
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Ha smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse, er det varmt nok til å steke brødskivene gylne på begge sider. Ha brødskivene over på en tallerken.
2
Sprøstek bacon på middels varme i stekepanna.
TipsLegg gjerne stekt bacon over på tørkepapir. Da trekkes fettet vekk, og du får et sprøere resultat.
3
Del avokado i to, bruk en skje og ta ut kjernen og kjøttet. Skjær avokado i tynne strimler og ha over litt sitronsaft. Skjær rødløk og tomat i tynne skiver.
4
Skjær kyllingfilet på langs og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i litt smør på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
Dressing:
1
Rens og hakk hvitløk. Bland sammen majones, rømme, revet ost og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
2
Smør dressing på brødskivene. Ha salatblad, avokado, kyllingfilet, rødløk og tomat lagvis på halvparten av brødskivene. Topp med en brødskive og stikk gjerne et grillspyd gjennom.
TipsServer sandwichen med stekte potetbåter og en frisk salat ved siden av, så har du en god kosemiddag.