
BLT-sandwich med kylling og avokado
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sandwich:
-
2 ss
-
8 skiverbrød
-
8 skiverbacon
-
2 stkavokado
-
1 sssitronsaft
-
½ stkrødløk
-
2 stktomater
-
2 stkkyllingfileter
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
4 stksalatblader
Dressing:
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ dlmajones
-
1 dlTINE® Lettrømme 17 % eller annen type rømme
-
1 ssNorvegia® Revet eller annen god, revet ost
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Ha smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse, er det varmt nok til å steke brødskivene gylne på begge sider. Ha brødskivene over på en tallerken.
-
2
Sprøstek bacon på middels varme i stekepanna.
Tips
Legg gjerne stekt bacon over på tørkepapir. Da trekkes fettet vekk, og du får et sprøere resultat.
-
3
Del avokado i to, bruk en skje og ta ut kjernen og kjøttet. Skjær avokado i tynne strimler og ha over litt sitronsaft. Skjær rødløk og tomat i tynne skiver.
-
4
Skjær kyllingfilet på langs og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i litt smør på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
Dressing:
-
5
Rens og hakk hvitløk. Bland sammen majones, rømme, revet ost og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
-
6
Smør dressing på brødskivene. Ha salatblad, avokado, kyllingfilet, rødløk og tomat lagvis på halvparten av brødskivene. Topp med en brødskive og stikk gjerne et grillspyd gjennom.