
Pisket smør
Enkel•20 min min
Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gTINE® Meierismør (romtemperert)
-
100 gTINE® Meierismør (til bruning)
-
1 tssherryeddik
-
½ tsflaksalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 ssfriske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)
Slik gjør du det
-
1
La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
-
2
Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
-
3
Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.