Pisket smør
Utførelse
EnkelTid
Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
1Ingredienser
200 g | TINE Meierismør (romtemperert) |
100 g | TINE Meierismør (til bruning) |
1 ts | sherryeddik |
½ ts | flaksalt |
¼ ts | nykvernet pepper |
1 ss | friske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum) |
Slik gjør du det
- La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
- Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
- Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.
Tips:
Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.