Oppskrift på pisket smør à la Gunnar Hvarnes
2

Pisket smør

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Ingredienser

200 gTINE Meierismør (romtemperert)
100 gTINE Meierismør (til bruning)
1 tssherryeddik
½ tsflaksalt
¼ tsnykvernet pepper
1 ssfriske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)

Slik gjør du det

    1. La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
    2. Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
    3. Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.

Tips:

Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.

Kommentarer