Håndkle og blad
Pisket smør à la Gunnar Hvarnes
(3333)

Pisket smør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
200 gTINE Meierismør (romtemperert)
100 gTINE Meierismør (til bruning)
1 tssherryeddik
½ tsflaksalt
¼ tsnykvernet pepper
1 ssfriske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
    2. Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
    3. Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.
Blått hjerte
Tips!

Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat