Pisket smør à la Gunnar Hvarnes

Pisket smør

2
33
Enkel20 min
Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    TINE Meierismør (romtemperert)
  • 100 g
    TINE Meierismør (til bruning)
  • 1 ts
    sherryeddik
  • ½ ts
    flaksalt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 ss
    friske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)

Slik gjør du det

  1. 1

    La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.

  2. 2

    Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.

  3. 3

    Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.

Tips

Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.

Del denne oppskriften: