Pisket smør à la Gunnar Hvarnes

Pisket smør

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g TINE Meierismør (romtemperert)
100 g TINE Meierismør (til bruning)
1 ts sherryeddik
½ ts flaksalt
¼ ts nykvernet pepper
1 ss friske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)

Slik gjør du det

    1. La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
    2. Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
    3. Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.
Tips!

Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hilde H Ellingsen

    2 år siden
    Synes det ble godt, men synes det smakte bedre før sherryeddik kom i. Kanskje to ts? Ellers var oppskriften enormt stor. Tok det halve og det var alt for mye til åtte storspisere til grillmat og foccacia. Hilde

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Hilde, Smak er svært individuelt, heldigvis, så om du ønsker å redusere sherryeddiken neste gang så må du gjerne gjøre det. Denne oppskriften er på hele 750 gram smør, så du har dette kryddersmøret i noen uker, dersom man ikke har mange gjester :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat