
Peanøttsmør
Peanøttsmør kan brukes til frokost, lunsj og dessert. Det er godt som pålegg, dipp og kakefyll – blant annet. Av denne oppskriften blir det ca. 7 dl peanøttsmør.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fremgangsmåte
- 1
Ha peanøtter i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn masse, ca. 5 minutter.
Tips
Hold tilbake litt av nøttene og grovhakk dem, før du rører dem inn til slutt om du liker peanøttsmøret litt grovere.
- 2
Ha i romtemperert smør og honning og kjør til godt blandet. Ha peanøttsmøret over på glass og oppbevar i kjøleskap.
Tips
Rør litt peanøttsmør inn i havregrøten for ekstra sødme og litt krønsj om du bruker en grov type. Det er også relativt sunt snacks eller dessert om du rører sammen peanøttsmør, cottage cheese og valnøtter med en liten smak honning.
Tips
For å redusere salt og sukkermengde kan du droppe honning og bruke usaltede, rå peanøtter. Peanøtter har høyt innhold av fiber, proteiner, fettsyrer, og vitamin E og B.