Peanøttsmør

Peanøttsmør

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 10 min
Peanøttsmør kan brukes til frokost, lunsj og dessert. Det er godt som pålegg, dipp og kakefyll – blant annet. Av denne oppskriften blir det ca. 7 dl peanøttsmør.

Antall stykker

Ingredienser

10 dl salte peanøtter
100 g TINE Usaltet Smør
1 ss flytende honning

Slik gjør du det

    1. Ha peanøtter i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn masse, ca. 5 minutter.
      Tips!

      Hold tilbake litt av nøttene og grovhakk dem, før du rører dem inn til slutt om du liker peanøttsmøret litt grovere.

    2. Ha i romtemperert smør og honning og kjør til godt blandet. Ha peanøttsmøret over på glass og oppbevar i kjøleskap.
      Tips!

      Rør litt peanøttsmør inn i havregrøten for ekstra sødme og litt krønsj om du bruker en grov type. Det er også relativt sunt snacks eller dessert om du rører sammen peanøttsmør, cottage cheese og valnøtter med en liten smak honning.

Tips!

For å redusere salt og sukkermengde kan du droppe honning og bruke usaltede, rå peanøtter. Peanøtter har høyt innhold av fiber, proteiner, fettsyrer, og vitamin E og B.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Andrea

    1 år siden
    Hvor lang holdbarhet har dette?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Andrea,

      Med rett oppbevaring, lufttett og gjerne ikke i direkte lys fra sol eller lampe vil dette holde minst en måned :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat