Karrisild med nøtter
Enkel•30 min min
Her får du en god oppskrift på karrisild med nøtter, som også kan lages til koldtbordet eller gis bort som vertinnegave året rundt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkkryddersildfileter
-
1 stkeple
-
75 ggrovhakkede hasselnøtter
-
3 dl
-
2 sskarri
-
½ sssukker
-
1 tssitronsaft
-
2 sscognac (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
-
2
Skjær de utvannede fiskefiletene i jevne terninger. Del eple i terninger. Rør sammen hasselnøtt, lettrømme og karri og smak godt til med sukker og sitronsaft. Rør inn cognac dersom du ønsker å bruke dette.
-
3
Bland alt og oppbevar silden kjølig på tett glass.