Karrisild med nøtter

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her får du en god oppskrift på karrisild med nøtter, som også kan lages til koldtbordet eller gis bort som vertinnegave året rundt.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkkryddersildfileter
1 stkeple
75 ggrovhakkede hasselnøtter
3 dlTINE Lettrømme 18 %
2 sskarri
½ sssukker
1 tssitronsaft
2 sscognac (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
    2. Skjær de utvannede fiskefiletene i jevne terninger. Del eple i terninger. Rør sammen hasselnøtt, lettrømme og karri og smak godt til med sukker og sitronsaft. Rør inn cognac dersom du ønsker å bruke dette.
    3. Bland alt og oppbevar silden kjølig på tett glass.

Tips:

Sildesalaten bør stå kaldt og trekke i minst ett døgn før den skal serveres.

Kommentarer