Skip to main content

Julesild med sennep

Enkel
15min

Hjemmelaget sild på glass smaker fortreffelig. I tillegg er det enkelt å lage. Sennepssilden bør stå i minst 24 timer før den serveres.

3.5
(16)
Next ImageJulesild med sennep

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss
god sennep
0.5 ts
salt
0.25 ts
hvit pepper
2 ts
sukker (kan sløyfes)
3 ss
finhakket dill
4 stk
fileter av kryddersild

Fremgangsmåte

  1. Rør inn sennep, salt, nykvernet pepper og ev. litt sukker i rømmen. Finhakk dill og bland det godt i til du får en fin saus.

  2. Skyll sildefiletene og tørk dem med papir (dersom de er for salte bør du legge dem i vann en stund). Skjær silden i skrå stykker og ha de i rømmeblandingen.

  3. Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill og biter av sild på toppen av glasset. Sennepssilden bør få stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig gjennom hele julen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en litt mildere smak kan du blande majones i rømmeblandingen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter