Julesild med sennep
Enkel•15 min min
Hjemmelaget sild på glass smaker fortreffelig. I tillegg er det enkelt å lage. Sennepssilden bør stå i minst 24 timer før den serveres.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ssgod sennep
-
½ tssalt
-
¼ tshvit pepper
-
2 tssukker (kan sløyfes)
-
3 dl
-
3 ssfinhakket dill
-
4 stkfileter av kryddersild
Slik gjør du det
-
1
Rør inn sennep, salt, nykvernet pepper og ev. litt sukker i rømmen. Finhakk dill og bland det godt i til du får en fin saus.
-
2
Skyll sildefiletene og tørk dem med papir (dersom de er for salte bør du legge dem i vann en stund). Skjær silden i skrå stykker og ha de i rømmeblandingen.
-
3
Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill og biter av sild på toppen av glasset. Sennepssilden bør få stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig gjennom hele julen.