Julesild med sennep
Hjemmelaget sild på glass smaker fortreffelig. I tillegg er det enkelt å lage. Sennepssilden bør stå i minst 24 timer før den serveres.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 1 ss god sennep
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts hvit pepper
- 2 ts sukker, (kan sløyfes)
- 3 dl TINE® Seterrømme
- 3 ss finhakket dill
- 4 stykk fileter av kryddersild
Slik gjør du
1
Rør inn sennep, salt, nykvernet pepper og ev. litt sukker i rømmen. Finhakk dill og bland det godt i til du får en fin saus.
2
Skyll sildefiletene og tørk dem med papir (dersom de er for salte bør du legge dem i vann en stund). Skjær silden i skrå stykker og ha de i rømmeblandingen.
3
Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill og biter av sild på toppen av glasset. Sennepssilden bør få stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig gjennom hele julen.
TipsØnsker du en litt mildere smak kan du blande majones i rømmeblandingen.