Julesild med sennep

Julesild med sennep

2
12
Enkel15 min
Hjemmelaget sild på glass smaker fortreffelig. I tillegg er det enkelt å lage. Sennepssilden bør stå i minst 24 timer før den serveres.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ss
    god sennep
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    hvit pepper
  • 2 ts
    sukker (kan sløyfes)
  • 3 dl
  • 3 ss
    finhakket dill
  • 4 stk
    fileter av kryddersild

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør inn sennep, salt, nykvernet pepper og ev. litt sukker i rømmen. Finhakk dill og bland det godt i til du får en fin saus.

  2. 2

    Skyll sildefiletene og tørk dem med papir (dersom de er for salte bør du legge dem i vann en stund). Skjær silden i skrå stykker og ha de i rømmeblandingen.

  3. 3

    Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill og biter av sild på toppen av glasset. Sennepssilden bør få stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig gjennom hele julen.

Tips

Ønsker du en litt mildere smak kan du blande majones i rømmeblandingen.

Del denne oppskriften: