Julepostei med rødløkskompott

Julepostei med rødløkskompott

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

En brødform som rommer ca. 1,5 liter.

Julepostei

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
500 g kjøttdeig
300 g bakt leverpostei
1 ½ ts salt
½ ts pepper
2 ts timian
½ dl portvin
2 ss potetmel
2 stk egg
2 dl TINE Crème Fraîche Original
12 stk oliven uten stein
1 ss pinjekjerner

Rødløkskompott

4 stk rødløk
2 dl rødvin
4 ss flytende honning
2 ss eplesidereddik

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 150 °C.
    2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeig med løk, hvitløk, leverpostei, salt, pepper, timian og portvin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche og bland med oliven.
    3. Smør brødformen og hell røren i. Dryss på noen pinjekjerner og jevn til overflaten. Stek pateen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time.
    4. La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.
  1. Rødløkskompott

    1. Skrell og skjær løk i tynne båter. Legg i en kjele. Hell over vin og kok på svak varme i ca. 20 minutter.
    2. Tilsett honning og eddik og la det koke til det meste av væsken er kokt inn. Rør om av og til.
  2. Tilbehør

    1. Server posteien med rødløkskompott, sylteagurk og sylteløk.
Tips!

Retten kan serveres både varm og kald.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat