Oppskrift på Julepostei med rødløkskompott

Julepostei med rødløkskompott

(2)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.

Antall porsjoner

Utstyr

En brødform som rommer ca. 1,5 liter.

Ingredienser

Julepostei

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
500 gkjøttdeig
300 gbakt leverpostei
1 ½ tssalt
½ tspepper
2 tstimian
½ dlportvin
2 sspotetmel
2 stkegg
2 dlTINE Crème Fraîche Original
12 stkoliven uten stein
1 sspinjekjerner

Rødløkskompott

4 stkrødløk
2 dlrødvin
4 ssflytende honning
2 sseplesidereddik

Tilbehør

sylteagurk
sylteløk

Slik gjør du det

  • Julepostei

    1. Forvarm ovnen til 150 °C.
    2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeig med løk, hvitløk, leverpostei, salt, pepper, timian og portvin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche og bland med oliven.
    3. Smør brødformen og hell røren i. Dryss på noen pinjekjerner og jevn til overflaten. Stek pateen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time.
    4. La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.
  • Rødløkskompott

    1. Skrell og skjær løk i tynne båter. Legg i en kjele. Hell over vin og kok på svak varme i ca. 20 minutter.
    2. Tilsett honning og eddik og la det koke til det meste av væsken er kokt inn. Rør om av og til.
  • Tilbehør

    1. Server posteien med rødløkskompott, sylteagurk og sylteløk.

Tips:

Retten kan serveres både varm og kald.

Kommentarer