Julepostei med rødløkskompott
Middels•90 min min
Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Julepostei
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
500 gkjøttdeig
-
300 gbakt leverpostei
-
1 ½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 tstimian
-
½ dlportvin
-
2 sspotetmel
-
2 stkegg
-
2 dl
-
12 stkoliven uten stein
-
1 sspinjekjerner
Rødløkskompott
-
4 stkrødløk
-
2 dlrødvin
-
4 ssflytende honning
-
2 sseplesidereddik
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 150 °C.
-
2
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeig med løk, hvitløk, leverpostei, salt, pepper, timian og portvin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche og bland med oliven.
-
3
Smør brødformen og hell røren i. Dryss på noen pinjekjerner og jevn til overflaten. Stek pateen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time.
-
4
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.
Rødløkskompott
-
5
Skrell og skjær løk i tynne båter. Legg i en kjele. Hell over vin og kok på svak varme i ca. 20 minutter.
-
6
Tilsett honning og eddik og la det koke til det meste av væsken er kokt inn. Rør om av og til.
Tilbehør
-
7
Server posteien med rødløkskompott, sylteagurk og sylteløk.