Grillet ostesmørbrød med coq au vin
En sandwich kan være litt grisete, men fylt med ekte fransk matglede og italiensk ost er det verdt det!
Enkel•50 min•2 personer
Ingredienser
- 200 g smårettbacon
- 3 ss olivenolje
- 250 g kyllingbryst
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 150 g sopp
- 1 stykk rødløk
- 1 ss tørket rosmarin
- 1 ts tørket timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 dl tomatsaus, du kan bruke passata
- 1.5 dl rødvin, eller oksekraft
- 2 stykk store skiver landbrød, eller fire vanlige
- 2 pakke fersk mozzarella, ca 250 gram
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon sprøtt i en varm stekepanne med litt olje. Legg over på kjøkkenpapir for å renne av.
2
Del kyllingfileten i skiver, krydre med salt og pepper og stek i baconfettet til gjennomstekt og gyllen. Sett til side.
3
Skjær soppen i kvarter og løken i skiver. Stek sopp og løk i samme panne med litt mer olje, med rosmarin, timian, salt og pepper. Stek til soppen er godt brunet og løken myk.
4
Ha passata (tomatsaus) og vin eller kraft i sopp og løk-blandingen. Kok opp og la småkoke i minst 5 minutter eller til sausen er tykk og kokt inn. Vend inn kylling og bacon.
5
Legg coc au vin-blandingen på en stor brødskive (eller to mindre). Del mozzarella i skiver og legg oppå. Topp med siste brødskive. Stek 10 minutter, til osten er smeltet og brødet gyllent. Del i to og server.