Skip to main content

Grillet ostesmørbrød med coq au vin

Enkel
50min

En sandwich kan være litt grisete, men fylt med ekte fransk matglede og italiensk ost er det verdt det!

(0)
Next ImageGrillet ostesmørbrød med coq au vin

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
smårettbacon
3 ss
olivenolje
250 g
kyllingbryst
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
150 g
sopp
1 stk
rødløk
1 ss
tørket rosmarin
1 ts
tørket timian
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
tomatsaus du kan bruke passata
1.5 dl
rødvin eller oksekraft
2 stk
store skiver landbrød eller fire vanlige
2 pakke
fersk mozzarella ca 250 gram

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon sprøtt i en varm stekepanne med litt olje. Legg over på kjøkkenpapir for å renne av.

  2. Del kyllingfileten i skiver, krydre med salt og pepper og stek i baconfettet til gjennomstekt og gyllen. Sett til side.

  3. Skjær soppen i kvarter og løken i skiver. Stek sopp og løk i samme panne med litt mer olje, med rosmarin, timian, salt og pepper. Stek til soppen er godt brunet og løken myk.

  4. Ha passata (tomatsaus) og vin eller kraft i sopp og løk-blandingen. Kok opp og la småkoke i minst 5 minutter eller til sausen er tykk og kokt inn. Vend inn kylling og bacon.

  5. Legg coc au vin-blandingen på en stor brødskive (eller to mindre). Del mozzarella i skiver og legg oppå. Topp med siste brødskive. Stek 10 minutter, til osten er smeltet og brødet gyllent. Del i to og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter