Grillet ost med urtepesto

Grillet ost med urtepesto

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Ost og urter passer veldig godt sammen og er inspirasjonen til denne retten, som er fint som småsnacks eller fingermat hvis du plutselig får besøk.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk hvitløksfedd
1 ss grovt salt
2 ts grovmalt, sort pepper
1 dl olivenolje
2 ss parmesan
3 ss friske basilikum eller oregano, timian, rosmarin, gressløk)
2 stk tomater
6 skiver Norvegia® Original
3 skiver landbrød eller annet godt brød

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
    2. Bland hvitløk, parmesan, urter, olje, salt og pepper med en morter eller hurtigmikser til du har en fin, knallgrønn saus som henger godt sammen. Hell sausen over i et glass med lokk som settes i kjøleskapet, slik at smakene får tid til å trekke sammen.
    3. Skjær skiver av brødet og pensle begge sidene med olivenolje.
    4. Legg skivene under grillelementet eller i en stekepanne. Rist forsiktig på begge sider.
    5. Smør så et godt lag med pesto oppå hver skive, og legg deretter på tomatskiver. Til slutt dekkes tomatene med tynne skiver Norvegia®. Plasser skivene omtrent 10 cm under grillelementet og grill til osten begynner å boble. Serveres med hele blader av friske urter oppå.
Tips!

Her kan du velge den brødtypen du liker best. Du kan også bruke baguetter eller rundstykker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat