Grillet ost med urtepesto
Enkel•20 min min
Ost og urter passer veldig godt sammen og er inspirasjonen til denne retten, som er fint som småsnacks eller fingermat hvis du plutselig får besøk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 ssgrovt salt
-
2 tsgrovmalt, sort pepper
-
1 dlolivenolje
-
2 ssparmesan
-
3 ssfriske basilikum eller oregano, timian, rosmarin, gressløk)
-
2 stktomater
-
6 skiver
-
3 skiverlandbrød eller annet godt brød
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
-
2
Bland hvitløk, parmesan, urter, olje, salt og pepper med en morter eller hurtigmikser til du har en fin, knallgrønn saus som henger godt sammen. Hell sausen over i et glass med lokk som settes i kjøleskapet, slik at smakene får tid til å trekke sammen.
-
3
Skjær skiver av brødet og pensle begge sidene med olivenolje.
-
4
Legg skivene under grillelementet eller i en stekepanne. Rist forsiktig på begge sider.
-
5
Smør så et godt lag med pesto oppå hver skive, og legg deretter på tomatskiver. Til slutt dekkes tomatene med tynne skiver Norvegia®. Plasser skivene omtrent 10 cm under grillelementet og grill til osten begynner å boble. Serveres med hele blader av friske urter oppå.