Skip to main content

Grillet ost med urtepesto

Enkel
20min

Ost og urter passer veldig godt sammen og er inspirasjonen til denne retten, som er fint som småsnacks eller fingermat hvis du plutselig får besøk.

5.0
(1)
Next ImageGrillet ost med urtepesto

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

3 stk
hvitløksfedd
1 ss
grovt salt
2 ts
grovmalt, sort pepper
1 dl
olivenolje
2 ss
parmesan
3 ss
friske basilikum eller oregano, timian, rosmarin, gressløk)
2 stk
tomat
3 skiver
landbrød eller annet godt brød

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.

  2. Bland hvitløk, parmesan, urter, olje, salt og pepper med en morter eller hurtigmikser til du har en fin, knallgrønn saus som henger godt sammen. Hell sausen over i et glass med lokk som settes i kjøleskapet, slik at smakene får tid til å trekke sammen.

  3. Skjær skiver av brødet og pensle begge sidene med olivenolje.

  4. Legg skivene under grillelementet eller i en stekepanne. Rist forsiktig på begge sider.

  5. Smør så et godt lag med pesto oppå hver skive, og legg deretter på tomatskiver. Til slutt dekkes tomatene med tynne skiver Norvegia®. Plasser skivene omtrent 10 cm under grillelementet og grill til osten begynner å boble. Serveres med hele blader av friske urter oppå.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du velge den brødtypen du liker best. Du kan også bruke baguetter eller rundstykker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter