Grillet ost med urtepesto

Grillet ost med urtepesto

0
1
Enkel20 min
Ost og urter passer veldig godt sammen og er inspirasjonen til denne retten, som er fint som småsnacks eller fingermat hvis du plutselig får besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    grovt salt
  • 2 ts
    grovmalt, sort pepper
  • 1 dl
    olivenolje
  • 2 ss
    parmesan
  • 3 ss
    friske basilikum eller oregano, timian, rosmarin, gressløk)
  • 2 stk
    tomater
  • 6 skiver
    Norvegia Original
  • 3 skiver
    landbrød eller annet godt brød

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.

  2. 2

    Bland hvitløk, parmesan, urter, olje, salt og pepper med en morter eller hurtigmikser til du har en fin, knallgrønn saus som henger godt sammen. Hell sausen over i et glass med lokk som settes i kjøleskapet, slik at smakene får tid til å trekke sammen.

  3. 3

    Skjær skiver av brødet og pensle begge sidene med olivenolje.

  4. 4

    Legg skivene under grillelementet eller i en stekepanne. Rist forsiktig på begge sider.

  5. 5

    Smør så et godt lag med pesto oppå hver skive, og legg deretter på tomatskiver. Til slutt dekkes tomatene med tynne skiver Norvegia®. Plasser skivene omtrent 10 cm under grillelementet og grill til osten begynner å boble. Serveres med hele blader av friske urter oppå.

Tips

Her kan du velge den brødtypen du liker best. Du kan også bruke baguetter eller rundstykker.

Del denne oppskriften: