Grillet ost med urtepesto
Ost og urter passer veldig godt sammen og er inspirasjonen til denne retten, som er fint som småsnacks eller fingermat hvis du plutselig får besøk.

Porsjoner
2
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
- 2
Bland hvitløk, parmesan, urter, olje, salt og pepper med en morter eller hurtigmikser til du har en fin, knallgrønn saus som henger godt sammen. Hell sausen over i et glass med lokk som settes i kjøleskapet, slik at smakene får tid til å trekke sammen.
- 3
Skjær skiver av brødet og pensle begge sidene med olivenolje.
- 4
Legg skivene under grillelementet eller i en stekepanne. Rist forsiktig på begge sider.
- 5
Smør så et godt lag med pesto oppå hver skive, og legg deretter på tomatskiver. Til slutt dekkes tomatene med tynne skiver Norvegia®. Plasser skivene omtrent 10 cm under grillelementet og grill til osten begynner å boble. Serveres med hele blader av friske urter oppå.
Tips
Her kan du velge den brødtypen du liker best. Du kan også bruke baguetter eller rundstykker.