Håndkle og blad
Tuna Melt ostesmørbrød
(1414)

Tuna Melt Ostesmørbrød

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tuna Melt Ostesmørbrød er en rett man får servert på alle amerikanske dinere, der den typiske kjøkkensjefen lever etter mantraet: rimelig, velsmakende og stort!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Tunfiskblandingen

1 bokshermetisk tunfisk i vann
3 ssmajones
1 stkliten rødløk finhakket
1 sssitronsaft
1 tsnykvernet pepper
1 tssalt
1 sssmå syltede kapers
1 stkstangselleri i skiver

Ostesmørbrødet

2 skivergrovt brød
1 stkrød chili i tynne skiver (valgfritt)
6 skiverNorvegia® Vellagret - fra ostehjul
BladBlad

Slik gjør du det

  • Tunfiskblandingen

    1. Skru på grillelementet i ovnen og la den bli god og varm.
    2. Åpne tunfiskboksen og sil av vannet. Ha tunfisken over i en bolle og vend den forsiktig sammen med alle ingrediensene, unntatt brødet, chilien og osten. Du vil beholde tunfiskbitene store og fine, så ikke rør for hardt.
  • Ostesmørbrødet

    1. Rist brødskivene på begge sider.
    2. Legg tunfiskrøra på de ristede brødskivene og pass på at alt brødet er godt dekket, slik at ikke røra svis under grillen. Ha på osteskivene og strø på med noen tynne skiver rød chili om du ønsker en liten nesestyver.
    3. Legg ostesmørbrødet på stekeplaten og plassér den høyt i ovnen, ca. 4 cm under grillen. Følg nøye med (det går raskt) og ta ut når osten er gyllenbrun og boblende.
Blått hjerte
Tips!

Ikke kutt stangselleri i for tynne biter, for da får du ikke den gode krønsjen. Liker du ikke ”strengene” i stangselleri, kan du bruke en potetskreller og fjerne dem med et par kjappe strøk før du kutter dem i skiver.



kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat