Green Goddess toast med tre oster
Toast der Norvegia®, Jarlsberg® og cheddar smelter sammen til et fristende lite måltid med masse grønt.
Enkel•15 min•2 personer
Ingredienser
- 4 skive godt brød
- 8 skive Norvegia® Original
- 8 skive Jarlsberg® Original
- 8 skive cheddar
- 0.5 dl frisk spinat
- 8 skive squash
- 1 stykk avokado
- 1 bunt spirer
- 0.25 ts salt og pepper
- 1 ss olje, til pensling
Pesto
- 1 potte basilikum
- 1 pakke pinjekjerner, ca. 60 gram
- 1 stykk hvitløksfedd
- 50 g parmesan
- 1.5 dl olivenolje
Slik gjør du
1
Ha basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til finmalt. Spe gradvis med oljen mens maskinen går til du har en tykk pesto.
2
Smør pesto på to skiver og topp med Norvegia, cheddar og spinat. Skrell avokado, del i skiver og legg på.
3
Legg skiver med Jarlsberg og squash på toppen av det og fordel spirer utover.
4
Smør pesto på de to andre skivene og legg på toppen, klem litt sammen. Du kan gjerne legge til noen skjeer ekstra med pesto mellom lagene om du ønsker.
5
Stek ostesmørbrød i et varmt vaffeljern ved å legge det i midten og klemme jernet sammen. Pensle jernet med olje før du legger sandwichen inn. Stek til gyllent og sprøtt.