Oppskrift på Croque Monsieur med Jarlsberg®
0

Croque Monsieur med Jarlsberg®

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på ostesmørbrødet Croque Monsiuer med Jarlsberg®, salattopper, dijonvinaigrette og egg. En herlig frokost eller lunsj som du kan nyte helt for deg selv, eller servere familien eller gjester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 tsmuskat
¼ tshvit pepper
¼ tssalt

Egg

2 stkegg

Vinaigrette

1 ssDijonsennep
½ dlolivenolje
½ stksitroner
¼ tssalt
¼ tspepper

Brød

4 skiverlyst landbrød
1 ssTINE Meierismør til steking

Pålegg

4 skiverrøkt eller kokt skinke
16 skiverJarlsberg® Original eller vellagret
4 stksalatblader

Slik gjør du det

  • Hvit saus

    1. Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel under kraftig omrøring. Spe med melk og ha muskat, hvit pepper og salt.
  • Egg

    1. Kok egg slik du liker dem og sett til side.
  • Vinaigrette

    1. Bland sammen dijonsennep, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  • Brød og pålegg

    1. Stek de store brødskivene i smør i stekepannen og topp med den hvite sausen. Legg på skinke og skiver med Jarlsberg® og stek dem under grillen til osten smelter.
    2. Servér brødskiven med litt salattopper, vinaigrette og egg.

Kommentarer