Croque Monsieur med Jarlsberg®
Oppskrift på ostesmørbrødet Croque Monsiuer med Jarlsberg®, salattopper, dijonvinaigrette og egg. En herlig frokost eller lunsj som du kan nyte helt for deg selv, eller servere familien eller gjester.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 ss hvetemel
- 1.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 ts muskat
- 0.25 ts hvit pepper
- 0.25 ts salt
Vinaigrette
- 1 ss Dijonsennep
- 0.5 dl olivenolje
- 0.5 stykk sitron
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Brød
- 4 skive lyst landbrød
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
Pålegg
- 4 skive røkt eller kokt skinke
- 16 skive Jarlsberg® Original, eller vellagret
- 4 stykk salatblad
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel under kraftig omrøring. Spe med melk og ha muskat, hvit pepper og salt.
Egg
1
Kok egg slik du liker dem og sett til side.
Vinaigrette
1
Bland sammen dijonsennep, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Brød og pålegg
1
Stek de store brødskivene i smør i stekepannen og topp med den hvite sausen. Legg på skinke og skiver med Jarlsberg® og stek dem under grillen til osten smelter.
2
Servér brødskiven med litt salattopper, vinaigrette og egg.