Croque Monsieur med Jarlsberg®
Enkel•30 min min
Oppskrift på ostesmørbrødet Croque Monsiuer med Jarlsberg®, salattopper, dijonvinaigrette og egg. En herlig frokost eller lunsj som du kan nyte helt for deg selv, eller servere familien eller gjester.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ss
-
1 sshvetemel
-
1 ½ dl
-
1 tsmuskat
-
¼ tshvit pepper
-
¼ tssalt
Egg
-
2 stkegg
Vinaigrette
-
1 ssDijonsennep
-
½ dlolivenolje
-
½ stksitron
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Brød
-
4 skiverlyst landbrød
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Pålegg
-
4 skiverrøkt eller kokt skinke
-
16 skiverJarlsberg® Original eller vellagret
-
4 stksalatblader
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel under kraftig omrøring. Spe med melk og ha muskat, hvit pepper og salt.
Egg
-
2
Kok egg slik du liker dem og sett til side.
Vinaigrette
-
3
Bland sammen dijonsennep, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Brød og pålegg
-
4
Stek de store brødskivene i smør i stekepannen og topp med den hvite sausen. Legg på skinke og skiver med Jarlsberg® og stek dem under grillen til osten smelter.
-
5
Servér brødskiven med litt salattopper, vinaigrette og egg.