Croque Monsieur med Jarlsberg®

Croque Monsieur med Jarlsberg®

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på ostesmørbrødet Croque Monsiuer med Jarlsberg®, salattopper, dijonvinaigrette og egg. En herlig frokost eller lunsj som du kan nyte helt for deg selv, eller servere familien eller gjester.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ts muskat
¼ ts hvit pepper
¼ ts salt

Egg

2 stk egg

Vinaigrette

1 ss Dijonsennep
½ dl olivenolje
½ stk sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper

Brød

4 skiver lyst landbrød
1 ss TINE Meierismør til steking

Pålegg

4 skiver røkt eller kokt skinke
16 skiver Jarlsberg® Original eller vellagret
4 stk salatblader

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel under kraftig omrøring. Spe med melk og ha muskat, hvit pepper og salt.
  1. Egg

    1. Kok egg slik du liker dem og sett til side.
  2. Vinaigrette

    1. Bland sammen dijonsennep, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  3. Brød og pålegg

    1. Stek de store brødskivene i smør i stekepannen og topp med den hvite sausen. Legg på skinke og skiver med Jarlsberg® og stek dem under grillen til osten smelter.
    2. Servér brødskiven med litt salattopper, vinaigrette og egg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat