Håndkle og blad
Croque madam petit
(99)

Croque madame petit

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette klassiske ostesmørbrødet toppet med stekt egg, er perfekt til lunsj, etter skolen eller til kvelds.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 skiverbrød
1 tsketchup
1 tssennep
4 stkkokt skinke
½ koppTINE Revet Lettost 17% fett
1 ssTINE Meierismør
1 stkegg
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smør ketchup på en skive og sennep på en annen. Legg skinke og ost på den ene og legg den andre skiven på toppen, den påsmurte siden ned. Klem godt sammen.
    2. Varm en stekepanne til middels varm. Ha smør i pannen og stek ostesmørbrødet til det er gyllent på begge sider og osten har smeltet, gjerne under lokk for da smelter osten fortere. Bruk en stor stekespade når du skal snu det.
      Blått hjerte
      Tips!

      Har du et toastjern kan du bruke det.

    3. Varm en panne og ha smør i den. Knekk et egg i pannen og stek det til eggehviten har blitt fast og det gule litt fastere. Ønsker du stekt plomme snur du egget og steker det på begge sider.
    4. Server ostesmørbrødet med egget på toppen.
Blått hjerte
Tips!

Du kan bytte ut den kokte skinken med kyllingfilet, spekeskinke eller roastbeef, eller droppe kjøttet helt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat