Croque madame med tomat og bacon

Croque madame med tomat og bacon

0
12
Enkel20 min
Ostesmørbrød laget i ovnen toppet med tomat, bacon og egg er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon gyllent og sprøtt i en varm panne. La det renne av seg på litt kjøkkenpapir.

    Tips

    Du kan også steke bacon i ovnen. Legg skivene flatt utover på et stekebrett dekket med bakepapir og stek på 220 °C i ca. 10 minutter.

  2. 2

    Del tomat i skiver og smør majones på en skive. Legg brødskiven på et stekebrett og fordel tomatskiver og stekt bacon på.

  3. 3

    Legg den andre skiven ved siden av og legg ost på begge. Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter eller til osten er smeltet.

  4. 4

    Varm en panne og ha smør i den. Knekk et egg i pannen og stek det til eggehviten har blitt fast og det gule litt fastere. Ønsker du stekt plomme snur du egget og steker det på begge sider.

  5. 5

    Server ostesmørbrødet med den siste skiven på toppen av den andre, og stekt egg på toppen.

Tips

Croque madame er et klassisk fransk ostesmørbrød toppet med hvit saus og stekt egg.

Del denne oppskriften: