Croque madame med tomat og bacon
Ostesmørbrød laget i ovnen toppet med tomat, bacon og egg er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.
Enkel•20 min•1 personer
Ingredienser
- 3 stykk baconskive
- 2 skive brød
- 1 ts majones, eller aioli
- 0.5 stykk tomat
- 0.5 kopp TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 1 stykk egg
- 1 ts TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon gyllent og sprøtt i en varm panne. La det renne av seg på litt kjøkkenpapir.
TipsDu kan også steke bacon i ovnen. Legg skivene flatt utover på et stekebrett dekket med bakepapir og stek på 220 °C i ca. 10 minutter.
2
Del tomat i skiver og smør majones på en skive. Legg brødskiven på et stekebrett og fordel tomatskiver og stekt bacon på.
3
Legg den andre skiven ved siden av og legg ost på begge. Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter eller til osten er smeltet.
4
Varm en panne og ha smør i den. Knekk et egg i pannen og stek det til eggehviten har blitt fast og det gule litt fastere. Ønsker du stekt plomme snur du egget og steker det på begge sider.
5
Server ostesmørbrødet med den siste skiven på toppen av den andre, og stekt egg på toppen.
TipsCroque madame er et klassisk fransk ostesmørbrød toppet med hvit saus og stekt egg.