Croque madame med tomat og bacon

Croque madame med tomat og bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Ostesmørbrød laget i ovnen toppet med tomat, bacon og egg er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk baconskiver
2 skiver brød
1 ts majones eller aioli
½ stk tomat
½ kopp TINE Revet Ost 4 oster
1 stk egg
1 ts TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Stek bacon gyllent og sprøtt i en varm panne. La det renne av seg på litt kjøkkenpapir.
      Tips!

      Du kan også steke bacon i ovnen. Legg skivene flatt utover på et stekebrett dekket med bakepapir og stek på 220 °C i ca. 10 minutter.

    2. Del tomat i skiver og smør majones på en skive. Legg brødskiven på et stekebrett og fordel tomatskiver og stekt bacon på.
    3. Legg den andre skiven ved siden av og legg ost på begge. Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter eller til osten er smeltet.
    4. Varm en panne og ha smør i den. Knekk et egg i pannen og stek det til eggehviten har blitt fast og det gule litt fastere. Ønsker du stekt plomme snur du egget og steker det på begge sider.
    5. Server ostesmørbrødet med den siste skiven på toppen av den andre, og stekt egg på toppen.
Tips!

Croque madame er et klassisk fransk ostesmørbrød toppet med hvit saus og stekt egg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat