
Ciabatta med biff
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Guacamole:
-
4 stkspisemodne avokado
-
1 stkhvitløksfedd
-
4 ssfrisk koriander
-
½ stksitron eller 1 lime
-
¼ tschilipasta eller 0,5 frisk chili
-
1 tsfint salt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 dlTINE® Lettrømme 17 % eller crème fraîche
Biff og tilbehør:
-
4 stkciabatta
-
2 stkbiff à la 150 gram
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
8 skiverNorvegia® Original eller annen god ost
-
½ stkrødløk
-
2 stktomater
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avocadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.
-
2
Finhakk hvitløk og koriander. Del sitron i to, og press sitronsaft over avocadokjøttet. Tilsett hvitløk, koriander, chilipasta, salt, pepper og rømme.
-
3
Mos sammen med en gaffel. Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens. Smak til med salt, pepper og chili.
Tips
Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.
Biff og tilbehør:
-
4
Stek ciabatta som anvist på pakken.
-
5
Gni biff godt inn med salt og pepper. Ha smør i en stekepanne. Når det har sluttet å bruse, er det varmt nok. Stek biffen på middels varme til kjøttsaft pipler ut fra oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
Tips
Ta biffen ut av kjøleskapet en halvtime før steking. Da blir den saftigst.
-
6
Skjær rødløk og tomat i tynne skiver. Skjær ciabatta på langs og ha på et tynt lag med smør. Legg tomatskiver, løk og guacamole på den nederste delen av ciabattaen. Skjær biff i skiver og ha på sammen med ost. Legg på ciabattatoppen.