Oppskrift på Ciabatta med biff
0

Ciabatta med biff

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Knasende ciabatta med biff, guacamole og ost er perfekt mat når du skal unne deg noe ekstra godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Guacamole:

4 stkspisemodne avokado
1 stkhvitløksfedd
4 ssfrisk koriander
½ stksitroner eller 1 lime
¼ tschilipasta eller 0,5 frisk chili
1 tsfint salt
¼ tsnykvernet pepper
1 dlTINE Lettrømme 18 % eller crème fraîche

Biff og tilbehør:

4 stkciabatta
2 stkbiff à la 150 gram
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør til steking
8 skiverNorvegia® Original eller annen god ost
½ stkrødløk
2 stktomater
1 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

  • Guacamole:

    1. Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avocadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.
    2. Finhakk hvitløk og koriander. Del sitron i to, og press sitronsaft over avocadokjøttet. Tilsett hvitløk, koriander, chilipasta, salt, pepper og rømme.
    3. Mos sammen med en gaffel. Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens. Smak til med salt, pepper og chili.
  • Biff og tilbehør:

    1. Stek ciabatta som anvist på pakken.
    2. Gni biff godt inn med salt og pepper. Ha smør i en stekepanne. Når det har sluttet å bruse, er det varmt nok. Stek biffen på middels varme til kjøttsaft pipler ut fra oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
    3. Skjær rødløk og tomat i tynne skiver. Skjær ciabatta på langs og ha på et tynt lag med smør. Legg tomatskiver, løk og guacamole på den nederste delen av ciabattaen. Skjær biff i skiver og ha på sammen med ost. Legg på ciabattatoppen.

Tips:

En ciabatta kan fylles med nesten hva som helst, for eksempel kokt skinke, salami, kyllingfilet, røkelaks eller egg.

Kommentarer