Cheezy Moose ostesmørbrød
Cheezy Moose er et helnorsk ostesmørbrød med spennende norske råvarer som elgpølse, einebær og timian kombinert med norske oster som Snøfrisk og Norvegia®. Dette er rett og slett et lite stykke Norge. Oppskriften er innsendt av Ruth Rørvik.
Enkel•15 min•1 personer
Ingredienser
- 2 skive steinovnsbakt brød
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 ss olivenolje, til steking
- 100 g kjøttpølse, gjerne elgpølse
- 1 ss knuste einebær
- 0.5 stykk rødløk, i skiver
- 3 stilk fersk timian
- 6 skive Norvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul
- 2 ss Snøfrisk® Naturell
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200°C.
2
Stek brødskivene i grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olivenolje til de får en fin gyllen farge. Dersom du foretrekker det kan skivene også ristes i brødrister, eller ristes under ovnsgrillen i 2-3 minutter.
3
Smør Snøfrisk Naturell på begge brødskivene. Stek skiver av elgpølse i panne. Topp den ene brødskiven med stekt elgpølse, rødløk i skiver, einebær knust i morter og bladene på timianstilken. Legg på Norvegia® Ekstra Vellagret.
4
Stek ostesmørbrødene i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter eller til osten har smeltet. Bruk grillelementet det siste minuttet for å få en crispy overflate.