Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Tunfisksalat med egg og rømmedressing

Enkel
15min

Tunfisksalat er en klassiker og en god hverdagsmiddag. Dette er en variant av den franske Salad Nicoise hvor vinaigretten er byttet ut med en fyldig rømmedressing.

3.7
(30)
Next ImageTunfisksalat med egg og rømmedressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
egg
300 g
aspargesbønne
400 g
hermetisk tunfisk i vann
2 stilk
stangselleri, i tynne skiver
16 stk
cherrytomat, delt i to
4 dl
sorte oliven, f.eks Kalamata oliven

Rømmedressing:

0.5 stk
hvitløksfedd
4 ss
olivenolje
2 ss
sitronsaft
2 ss
Dijonsennep
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter i fosskokende vann. Fisk dem ut av vannet og skyll i kaldt vann. Skrell og del i to. Kok aspargesbønner i vannet i ca. 3 minutter. Skyld i kaldt vann.

    Tips

    Ønsker du en kremet eggeplomme, kan du ta ut eggene 1-2 minutter før.

  2. Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk, og pisk med rømme, olivenolje, sitronsaft og Dijonsennep. Smak til med salt, pepper og ev. mer sitronsaft.

  3. La tunfisk renne av seg og anrett med bønner, egg, stangselleri, cherrytomat og oliven. Ha over dressing, og server med brød. Dryss ev. over finhakkede stangselleriblader.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er bare å droppe hvitløk i dressingen hvis det ikke er en favoritt. Du kan også tilsette frisk urter om du har, f.eks. hakket bladpersille, timian eller gressløk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter