Tunfisksalat med egg og rømmedressing
Enkel
15min
Tunfisksalat er en klassiker og en god hverdagsmiddag. Dette er en variant av den franske Salad Nicoise hvor vinaigretten er byttet ut med en fyldig rømmedressing.
3.8
(32)

Ingredienser
4 stk
egg
300 g
aspargesbønne
400 g
hermetisk tunfisk i vann
2 stilk
stangselleri, i tynne skiver
16 stk
cherrytomat, delt i to
4 dl
sorte oliven, f.eks Kalamata oliven
Rømmedressing:
½ stk
hvitløksfedd
3 dl
4 ss
olivenolje
2 ss
sitronsaft
2 ss
Dijonsennep
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
Tips
Ønsker du en kremet eggeplomme, kan du ta ut eggene 1-2 minutter før.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Det er bare å droppe hvitløk i dressingen hvis det ikke er en favoritt. Du kan også tilsette frisk urter om du har, f.eks. hakket bladpersille, timian eller gressløk.



