Tunfisksalat med egg og rømmedressing

Tunfisksalat med egg og rømmedressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Tunfisksalat er en klassiker og en god hverdagsmiddag. Dette er en variant av den franske Salad Nicoise hvor vinaigretten er byttet ut med en fyldig rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk egg
300 g aspargesbønner
400 g hermetisk tunfisk i vann
2 stilker stangselleri , i tynne skiver
16 stk cherrytomater , delt i to
4 dl sorte oliven , f.eks Kalamata oliven

Rømmedressing:

½ stk hvitløksfedd
3 dl TINE Lettrømme 18 %
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
2 ss Dijonsennep
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter i fosskokende vann. Fisk dem ut av vannet og skyll i kaldt vann. Skrell og del i to. Kok aspargesbønner i vannet i ca. 3 minutter. Skyld i kaldt vann.
      Tips!

      Ønsker du en kremet eggeplomme, kan du ta ut eggene 1-2 minutter før.

    2. Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk, og pisk med rømme, olivenolje, sitronsaft og Dijonsennep. Smak til med salt, pepper og ev. mer sitronsaft.
    3. La tunfisk renne av seg og anrett med bønner, egg, stangselleri, cherrytomat og oliven. Ha over dressing, og server med brød. Dryss ev. over finhakkede stangselleriblader.
Tips!

Det er bare å droppe hvitløk i dressingen hvis det ikke er en favoritt. Du kan også tilsette frisk urter om du har, f.eks. hakket bladpersille, timian eller gressløk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat