
Tunfisksalat med egg og rømmedressing
Enkel•15 min min
Tunfisksalat er en klassiker og en god hverdagsmiddag. Dette er en variant av den franske Salad Nicoise hvor vinaigretten er byttet ut med en fyldig rømmedressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkegg
-
300 gaspargesbønner
-
400 ghermetisk tunfisk i vann
-
2 stilkerstangselleri , i tynne skiver
-
16 stkcherrytomater , delt i to
-
4 dlsorte oliven , f.eks Kalamata oliven
Rømmedressing:
-
½ stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
4 ssolivenolje
-
2 sssitronsaft
-
2 ssDijonsennep
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter i fosskokende vann. Fisk dem ut av vannet og skyll i kaldt vann. Skrell og del i to. Kok aspargesbønner i vannet i ca. 3 minutter. Skyld i kaldt vann.
Tips
Ønsker du en kremet eggeplomme, kan du ta ut eggene 1-2 minutter før.
-
2
Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk, og pisk med rømme, olivenolje, sitronsaft og Dijonsennep. Smak til med salt, pepper og ev. mer sitronsaft.
-
3
La tunfisk renne av seg og anrett med bønner, egg, stangselleri, cherrytomat og oliven. Ha over dressing, og server med brød. Dryss ev. over finhakkede stangselleriblader.