Tunfisksalat med egg og rømmedressing

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tunfisksalat er en klassiker og en god hverdagsmiddag. Dette er en variant av den franske Salad Nicoise hvor vinaigretten er byttet ut med en fyldig rømmedressing.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkegg
300 gaspargesbønner
400 ghermetisk tunfisk i vann
2 stilkerstangselleri, i tynne skiver
16 stkcherrytomater, delt i to
4 dlsorte oliven, f.eks Kalamata oliven

Rømmedressing:

½ stkhvitløksfedd
3 dlTINE Lettrømme 18 %
4 ssolivenolje
2 sssitronsaft
2 ssDijonsennep
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter i fosskokende vann. Fisk dem ut av vannet og skyll i kaldt vann. Skrell og del i to. Kok aspargesbønner i vannet i ca. 3 minutter. Skyld i kaldt vann.

      Tips:

      Ønsker du en kremet eggeplomme, kan du ta ut eggene 1-2 minutter før.

    2. Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk, og pisk med rømme, olivenolje, sitronsaft og Dijonsennep. Smak til med salt, pepper og ev. mer sitronsaft.
    3. La tunfisk renne av seg og anrett med bønner, egg, stangselleri, cherrytomat og oliven. Ha over dressing, og server med brød. Dryss ev. over finhakkede stangselleriblader.

Tips:

Det er bare å droppe hvitløk i dressingen hvis det ikke er en favoritt. Du kan også tilsette frisk urter om du har, f.eks. hakket bladpersille, timian eller gressløk.

Kommentarer

  Legg til kommentar