Tunfisksalat med egg og rømmedressing

Tunfisksalat med egg og rømmedressing

0
12
Enkel15 min
Tunfisksalat er en klassiker og en god hverdagsmiddag. Dette er en variant av den franske Salad Nicoise hvor vinaigretten er byttet ut med en fyldig rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    egg
  • 300 g
    aspargesbønner
  • 400 g
    hermetisk tunfisk i vann
  • 2 stilker
    stangselleri , i tynne skiver
  • 16 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 4 dl
    sorte oliven , f.eks Kalamata oliven

Rømmedressing:

  • ½ stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
  • 4 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 2 ss
    Dijonsennep
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok egg til hardkokte, ca. 8 minutter i fosskokende vann. Fisk dem ut av vannet og skyll i kaldt vann. Skrell og del i to. Kok aspargesbønner i vannet i ca. 3 minutter. Skyld i kaldt vann.

    Tips

    Ønsker du en kremet eggeplomme, kan du ta ut eggene 1-2 minutter før.

  2. 2

    Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk, og pisk med rømme, olivenolje, sitronsaft og Dijonsennep. Smak til med salt, pepper og ev. mer sitronsaft.

  3. 3

    La tunfisk renne av seg og anrett med bønner, egg, stangselleri, cherrytomat og oliven. Ha over dressing, og server med brød. Dryss ev. over finhakkede stangselleriblader.

Tips

Det er bare å droppe hvitløk i dressingen hvis det ikke er en favoritt. Du kan også tilsette frisk urter om du har, f.eks. hakket bladpersille, timian eller gressløk.

Del denne oppskriften: