Tomatsalat

Tomatsalat

0
  • Enkel
  • 15 min
Hvis du har lyst på noe mer utover en vanlig tomatsalat må du prøve denne. Salaten smaker nydelig til både fisk og kjøtt, grillet som dampet. Eller som en liten rett alene.

Ingredienser

Salat

250 g røde og gule cherrytomater
60 g chorizo (evt. god spekeskinke)
1 stk finstrimlet sjalottløk
1 dl revet basilikumblader

Hvitløkskrutonger

2 skiver loff (uten skorpe)
3 ss olivenolje
1 stk hvitløksfedd

Tzatziki med Kesam®

3 dl Kesam® Original
1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts hvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Bland sammen tomater delt i to, pølse klippet i biter, sjalottløk og basilikum. Dryss over salt og nykvernet pepper og smak til med basilikumeddik.
  1. Hvitløkskrutonger

    1. Fjern skorpen på brødet og skjær loffen i terninger, 1 x 1 cm. Vend terningene i olje, salt og pepper. legg i ildfast form og stek gylne i stekeovnen ved 180 °C.
  2. Tzatziki med Kesam®

    1. For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurk med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat