Skip to main content

Spekemat med skjørostkrem

Enkel
30min

Spekemat er godt i seg selv, men denne oppskriften med frukt, skjørostkrem og byggryn smaker fantastisk. Nydelige smakskombinasjoner.

4.8
(6)
Next ImageSpekemat med skjørostkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
byggryn
1 ss
olivenolje
1 stk
sitron
0.25 ts
salt
4 stk
smaksrik, fast plomme
2 ss
honning
2 ss
akevitt (kan sløyfes)
1 beger
skjørost
1 ss
pepperrot, revet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 ts
sukker
0.5 ts
eplesidereddik
2 pakke
spekeskinke
1 pakke
morrpølse, eller annen spekepølse

Fremgangsmåte

  1. Kok byggryn i lettsaltet vann, til de er møre, ca. 20 min. Hell av vannet og vend de inn med litt olivenolje, sitronsaft og salt.

  2. Del plommer i to og ta ut steiner. Del i båter.

  3. Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. Legg frukten med snittflaten ned i panna og stek i 1-2 min, til frukten mykner litt og får litt farge.

  4. Ha på honning og deretter akevitt. La det koke til en karamellaktig saus. Ta pannen til side, og la frukten avkjøle litt.

  5. Bland skjørost, rømme og pepperrot, og smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

  6. Anrett skinken på en tallerken eller fat og legg spekepølsebiter spredt utover. Legg deretter frukt, skjørostkrem og byggryn på.

    Tips

    Varier med ulike typer skinke og pølser.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tom for plommer? Det er også godt med fersken eller søte epler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter