Spekemat med skjørostkrem
Spekemat er godt i seg selv, men denne oppskriften med frukt, skjørostkrem og byggryn smaker fantastisk. Nydelige smakskombinasjoner.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 dl byggryn
- 1 ss olivenolje
- 1 stykk sitron
- 0.25 ts salt
- 4 stykk smaksrik, fast plomme
- 2 ss honning
- 2 ss akevitt, (kan sløyfes)
- 1 beger skjørost
- 0.5 beger TINE® Seterrømme
- 1 ss pepperrot, , revet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts eplesidereddik
- 2 pakke spekeskinke
- 1 pakke morrpølse, , eller annen spekepølse
Slik gjør du
1
Kok byggryn i lettsaltet vann, til de er møre, ca. 20 min. Hell av vannet og vend de inn med litt olivenolje, sitronsaft og salt.
2
Del plommer i to og ta ut steiner. Del i båter.
3
Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. Legg frukten med snittflaten ned i panna og stek i 1-2 min, til frukten mykner litt og får litt farge.
4
Ha på honning og deretter akevitt. La det koke til en karamellaktig saus. Ta pannen til side, og la frukten avkjøle litt.
5
Bland skjørost, rømme og pepperrot, og smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
6
Anrett skinken på en tallerken eller fat og legg spekepølsebiter spredt utover. Legg deretter frukt, skjørostkrem og byggryn på.
TipsVarier med ulike typer skinke og pølser.
TipsTom for plommer? Det er også godt med fersken eller søte epler.