
Salat med ost og skinke
Enkel•15 min min
En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkappelsin
-
2 stkhjertesalat , i biter
-
5 dlsalatblanding (småbladet)
-
200 gkokt skinke , i små biter
-
300 gNorvegia® Original , i terninger
-
200 gbrødkrutonger
-
3 stkvårløk , i skiver
-
16 stkcherrytomater , delt i to
Dressing:
-
250 g
-
2 dl
-
4 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.
Tips
Bytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.
-
2
Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.
-
3
Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.