Håndkle og blad
Salat med ost og skinke
(2020)

Salat med ost og skinke

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkappelsin
2 stkhjertesalat, i biter
5 dlsalatblanding (småbladet)
200 gkokt skinke, i små biter
300 gNorvegia® Original, i terninger
200 gbrødkrutonger
3 stkvårløk, i skiver
16 stkcherrytomater, delt i to

Dressing:

250 gTINE Kremgo’® Urter
2 dlTINE Lettrømme 18 %
4 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.

    2. Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.
    3. Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.
Blått hjerte
Tips!

Lager du salat trenger du ikke å følge oppskriften slavisk. Bytt gjerne ut noen ingredienser med dine favoritter, eller la deg inspirere av de grønnsakene du har tilgjengelig.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat