Salat med ost og skinke
En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk appelsin
- 2 stykk hjertesalat, , i biter
- 5 dl salatblanding, (småbladet)
- 200 g kokt skinke, , i små biter
- 300 g Norvegia® Original, , i terninger
- 200 g brødkrutong
- 3 stykk vårløk, , i skiver
- 16 stykk cherrytomat, , delt i to
Dressing:
- 250 g TINE® Kremgo® Urter
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 4 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.
TipsBytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.
2
Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.
3
Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.
TipsLager du salat trenger du ikke å følge oppskriften slavisk. Bytt gjerne ut noen ingredienser med dine favoritter, eller la deg inspirere av de grønnsakene du har tilgjengelig.