Høstsalat med Norsk Alpeost

Salat med Norsk Alpeost

0
25
Enkel20 min
Norsk Alpeost, en smaksrik, hard gulost, er perfekt å høvle over salater. Med salt spekeskinke, saftige pærer og en god honningdressing blir dette rene festmåltidet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 poser
    romanosalat eller annen salat
  • 2 stk
    modne pærer
  • 200 g
    ferske jordbær
  • 1 dl
    ristede valnøtter
  • 8 skiver
    spekeskinke
  • 150 g

Dressing

  • 4 ss
    flytende honning
  • 3 ss
    hvitvinseddik
  • 4 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp sammen honning, hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper til en dressing.

    Tips

    Du lager enkelt dressingen selv, men har du dårlig tid kan du toppe salaten med litt olivenolje og en klatt crème fraîche.

  2. 2

    Ha salat i en bolle eller fordel utover et fat.

  3. 3

    Del pære og jordbær i båter, og grovhakk valnøtter. Fordel pære og spekeskinke utover salaten, og dryss over valnøtter og jordbær. Vend salaten med dressing.

  4. 4

    Høvle over Norsk Alpeost før servering.

Tips

Bytt gjerne ut spekeskinken med pannestekt kyllingfilet om du ønsker et fyldigere og mer mettende måltid.Bytt gjerne ut spekeskinken med pannestekt kyllingfilet om du ønsker et fyldigere og mer mettende måltid.

Del denne oppskriften: