
Salat med Norsk Alpeost
Enkel•20 min min
Norsk Alpeost, en smaksrik, hard gulost, er perfekt å høvle over salater. Med salt spekeskinke, saftige pærer og en god honningdressing blir dette rene festmåltidet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 poserromanosalat eller annen salat
-
2 stkmodne pærer
-
200 gferske jordbær
-
1 dlristede valnøtter
-
8 skiverspekeskinke
-
150 g
Dressing
-
4 ssflytende honning
-
3 sshvitvinseddik
-
4 ssolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Visp sammen honning, hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper til en dressing.
Tips
Du lager enkelt dressingen selv, men har du dårlig tid kan du toppe salaten med litt olivenolje og en klatt crème fraîche.
-
2
Ha salat i en bolle eller fordel utover et fat.
-
3
Del pære og jordbær i båter, og grovhakk valnøtter. Fordel pære og spekeskinke utover salaten, og dryss over valnøtter og jordbær. Vend salaten med dressing.
-
4
Høvle over Norsk Alpeost før servering.