Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Salat med TINE® Norsk Alpeost

Enkel
20min

TINE® Norsk Alpeost, en smaksrik, hard gulost, er perfekt å høvle over salater. Med salt spekeskinke, saftige pærer og en god honningdressing blir dette rene festmåltidet.

3.5
(29)
Next ImageSalat med TINE® Norsk Alpeost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 pose
romanosalat eller annen salat
2 stk
modne pære
1 dl
ristede valnøtter
8 skiver
spekeskinke

Dressing

4 ss
flytende honning
3 ss
hvitvinseddik
4 ss
olivenolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen honning, hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper til en dressing.

    Tips

    Du lager enkelt dressingen selv, men har du dårlig tid kan du toppe salaten med litt olivenolje og en klatt crème fraîche.
  2. Ha salat i en bolle eller fordel utover et fat.

  3. Del pære i båter og grovhakk valnøtter. Fordel pære og spekeskinke utover salaten, dryss over valnøtter og vend salaten med dressing.

  4. Høvle over TINE® Norsk Alpeost før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut spekeskinken med pannestekt kyllingfilet om du ønsker et fyldigere og mer mettende måltid.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter