Salat med nektarin og Selbu Blå

Salat med nektarin og Selbu Blå®

0
0
Enkel20 min
Blåmuggost, nektarin og asparges bidrar med herlige smaker til denne friske salaten. Nyt den alene eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 175 g
    blandet salat , gjerne baby leaf
  • 3 stk
    nektariner
  • 200 g
    asparges
  • 35 g
    pinjekjerner
  • 150 g

Vinaigrette

  • 4 ss
    olivenolje
  • ¼ stk
    sitron saften av denne
  • 2 ts
    flytende honning
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste biten på aspargesen, og kok dem i 2-3 minutter. Legg dem deretter i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette stopper kokeprosessen, og du unngår overkokte og slappe asparges.

  2. 2

    Skyll og tørk salaten godt, og legg den over i en salatbolle. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.

  3. 3

    Fjern steinen i nektarinene og del dem i 6-8 båter. Bland olivenolje, saften fra sitron, honning, salt og pepper til vinaigretten. La aspargesen tørke godt og legg dem deretter over salaten sammen med nektarinbåter og pinjekjerner.

  4. 4

    Legg over biter av Selbu Blå® og drypp deretter over vinaigretten. Server gjerne med ferskt brød eller som tilbehør til grillmat.

Del denne oppskriften: