Salat med nektarin og Selbu Blå®
Enkel•20 min min
Blåmuggost, nektarin og asparges bidrar med herlige smaker til denne friske salaten. Nyt den alene eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
175 gblandet salat , gjerne baby leaf
-
3 stknektariner
-
200 gasparges
-
35 gpinjekjerner
-
150 g
Vinaigrette
-
4 ssolivenolje
-
¼ stksitron saften av denne
-
2 tsflytende honning
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste biten på aspargesen, og kok dem i 2-3 minutter. Legg dem deretter i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette stopper kokeprosessen, og du unngår overkokte og slappe asparges.
-
2
Skyll og tørk salaten godt, og legg den over i en salatbolle. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.
-
3
Fjern steinen i nektarinene og del dem i 6-8 båter. Bland olivenolje, saften fra sitron, honning, salt og pepper til vinaigretten. La aspargesen tørke godt og legg dem deretter over salaten sammen med nektarinbåter og pinjekjerner.
-
4
Legg over biter av Selbu Blå® og drypp deretter over vinaigretten. Server gjerne med ferskt brød eller som tilbehør til grillmat.