Salat med nektarin og Selbu Blå®
Blåmuggost, nektarin og asparges bidrar med herlige smaker til denne friske salaten. Nyt den alene eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 175 g blandet salat, , gjerne baby leaf
- 3 stykk nektarin
- 200 g asparges
- 35 g pinjekjerner
- 150 g Selbu Blå® Original
Vinaigrette
- 4 ss olivenolje
- 0.25 stykk sitron, saften av denne
- 2 ts flytende honning
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
1
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste biten på aspargesen, og kok dem i 2-3 minutter. Legg dem deretter i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette stopper kokeprosessen, og du unngår overkokte og slappe asparges.
2
Skyll og tørk salaten godt, og legg den over i en salatbolle. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.
3
Fjern steinen i nektarinene og del dem i 6-8 båter. Bland olivenolje, saften fra sitron, honning, salt og pepper til vinaigretten. La aspargesen tørke godt og legg dem deretter over salaten sammen med nektarinbåter og pinjekjerner.
4
Legg over biter av Selbu Blå® og drypp deretter over vinaigretten. Server gjerne med ferskt brød eller som tilbehør til grillmat.