Antall porsjoner
4
1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste biten på aspargesen, og kok dem i 2-3 minutter. Legg dem deretter i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette stopper kokeprosessen, og du unngår overkokte og slappe asparges.
2. Skyll og tørk salaten godt, og legg den over i en salatbolle. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.
3. Fjern steinen i nektarinene og del dem i 6-8 båter. Bland olivenolje, saften fra sitron, honning, salt og pepper til vinaigretten. La aspargesen tørke godt og legg dem deretter over salaten sammen med nektarinbåter og pinjekjerner.
4. Legg over biter av Selbu Blå® og drypp deretter over vinaigretten. Server gjerne med ferskt brød eller som tilbehør til grillmat.
Salat med nektarin og Selbu Blå®
Blåmuggost, nektarin og asparges bidrar med herlige smaker til denne friske salaten. Nyt den alene eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.