Quinoasalat med TINE® Grill & Stek
Enkel•90 min min
Salat med quinoa, grillet TINE® Grill & Stek og hjemmelaget spicy harissadressing. Perfekt til meat free Monday!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlukokt quinoa
-
200 g
-
20 stkcherrytomater
-
1 buntreddik
-
1 stkvårløk
-
65 gsmåbladet salat
-
2 ssgod olivenolje
-
½ tsflaksalt
Harissadressing
-
2 stkrød chili
-
1 tsmalt spisskummen
-
2 tskorianderfrø
-
1 stkhvitløksfedd
-
4 ssolivenolje
-
2 sstomatpuré
-
6 stktørkede aprikoser
-
1 ssbrunt sukker
-
1 stktomat
-
½ stksitron
-
½ koppbladpersille
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rist chili i en varm, tørr panne til skallene blir mørke og sprekker litt. Del i to og skrap ut frøene.
-
2
Ha chili, spisskummen, korianderfrø, hvitløkfedd, olivenolje, tomatpuré, tørket aprikos, sukker og tomat i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en mos. Bland inn sitronsaft og hakket bladpersille. La stå å trekke i minst 1 time og smak til med salt og pepper.
-
3
Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Del cherrytomater i to og finsnitt reddiker og vårløk. Bland quinoa med olje og salt, og vend inn salat, reddikskiver, cherrytomater og vårløk.
-
4
Del TINE® Grill & Stek i skiver og grill eller stek den på begge sider på høy varme. Server med quinoasalaten og harissadressing.