Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Quinoasalat med TINE® Grill & Stek

Enkel
1t 30min

Salat med quinoa, grillet TINE® Grill & Stek og hjemmelaget spicy harissadressing. Perfekt til meat free Monday!

2.7
(417)
Next ImageQuinoasalat med TINE® Grill & Stek

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 dl
ukokt quinoa
20 stk
cherrytomat
1 bunt
reddik
1 stk
vårløk
65 g
småbladet salat
2 ss
god olivenolje
0.5 ts
flaksalt

Harissadressing

2 stk
rød chili
1 ts
malt spisskummen
2 ts
korianderfrø
1 stk
hvitløksfedd
4 ss
olivenolje
2 ss
tomatpuré
6 stk
tørket aprikos
1 ss
brunt sukker
1 stk
tomat
0.5 stk
sitron
0.5 kopp
bladpersille
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Rist chili i en varm, tørr panne til skallene blir mørke og sprekker litt. Del i to og skrap ut frøene.

  2. Ha chili, spisskummen, korianderfrø, hvitløkfedd, olivenolje, tomatpuré, tørket aprikos, sukker og tomat i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en mos. Bland inn sitronsaft og hakket bladpersille. La stå å trekke i minst 1 time og smak til med salt og pepper.

  3. Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Del cherrytomater i to og finsnitt reddiker og vårløk. Bland quinoa med olje og salt, og vend inn salat, reddikskiver, cherrytomater og vårløk.

  4. Del TINE® Grill & Stek i skiver og grill eller stek den på begge sider på høy varme. Server med quinoasalaten og harissadressing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter