Skip to main content

Byggrynsalat med Østavind®

Enkel
45min

Lag en lun salat til middag eller lunsj og overrask med god sødme og smakfull ost. Dette kan bli en ny middagsfavoritt.

3.8
(13)
Next ImageByggrynsalat med Østavind®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
Østavind®
2 dl
byggryn
4 stk
gulrøtter
3 stk
bete
6 fedd
hvitløk
2 ss
olivenolje
2 ss
honning
0.5 stk
saften fra sitron
1 pakke
salatblanding eller 100 g fersk spinat
1 stk
granateple
1 dl
hasselnøtter
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Dressing

4 ss
olivenolje
1 ts
Dijonsennep
0.5 stk
saften fra sitron
0.125 ts
salt
0.125 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del gulrøtter og beter i grove biter og legge de i en ildfast form sammen med delte hvitløksfedd. Ha over olivenolje og saften av en halv sitron. Krydre med salt og pepper.

    Tips

    Bruk det du liker best av grønnsaker som for eksempel søtpotet og fennikel. Glem ikke å tilsette sitronsaft og honning for en en deilig sødme. Dette gir en nydelig smakskombinasjon sammen med Østavind®.
  2. Bak grønnsakene i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter og ha over honning de siste 10 minuttene. Vend grønnsakene noen ganger under steketiden.

  3. Kok byggryn i appelsinjuice i 25-30 minutter. Hel av overflødig væske når byggrynen er ferdig. Husk at byggryn skal ha litt tyggemotstand.

    Tips

    Du kan også koke byggryn i grønnsaksbuljong fremfor appelsinjuice.
  4. Rens ut granateplefrø og legg i en bolle. Lag en enkel dressing med olivenolje, dijonsennep, og sitron. Smak til med salt og pepper. Del opp Østavind® i terninger.

  5. Legg de ovnsbakte grønnsaken på et stort fat og vend inn byggryn og salat eller spinat rett før servering. Hell over dressing og topp med granateplefrø og Østavind® i terninger. Strø over hakkede hasselnøtter og server.

    Tips

    Tørket frukt er også godt i denne salaten.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter