tablecloth-basil
Potet- og reddiksalat
(3)

Potet- og reddiksalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Potetsalat passer godt til alle typer grillmat, og kan serveres både varm og kald. I denne salaten setter reddikene prikken over i'en.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gkokefaste poteter
2 ssgrov sennep
1 stkfinhakket hvitløksfedd
2 ssflytende honning
2 sssitroner (saften av)
2 dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ tssalt
¼ tspepper
1 buntreddikbunt
2 sskapers
1 ssgressløk
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok poteter møre i lettsaltet vann.
    2. Rør sammen sennep, hvitløk, honning og sitronsaft i en bolle. Pisk inn olje i en stråle. Når sausen blir tykk, smak til med salt og pepper.
    3. Sil vannet av potetene og del i biter. Vend de varme potetene i dressingen. Skjær reddiker i skiver. Dryss over reddiker, kapers og finhakket gressløk ved servering.
blue heart
Tips!

Bruk gjerne kokefaste poteter, som Asterix, Folva, Beate og Laila. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff