Potet- og reddiksalat

Potet- og reddiksalat

2
3
Enkel30 min
Potetsalat passer godt til alle typer grillmat, og kan serveres både varm og kald. I denne salaten setter reddikene prikken over i'en.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    kokefaste poteter
  • 2 ss
    grov sennep
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 2 ss
    flytende honning
  • 2 ss
    sitroner (saften av)
  • 2 dl
    solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 bunt
    reddikbunt
  • 2 ss
    kapers
  • 1 ss
    gressløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok poteter møre i lettsaltet vann.

  2. 2

    Rør sammen sennep, hvitløk, honning og sitronsaft i en bolle. Pisk inn olje i en stråle. Når sausen blir tykk, smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Sil vannet av potetene og del i biter. Vend de varme potetene i dressingen. Skjær reddiker i skiver. Dryss over reddiker, kapers og finhakket gressløk ved servering.

Tips

Bruk gjerne kokefaste poteter, som Asterix, Folva, Beate og Laila. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Del denne oppskriften: