Potet- og reddiksalat

Potet- og reddiksalat

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Potetsalat passer godt til alle typer grillmat, og kan serveres både varm og kald. I denne salaten setter reddikene prikken over i'en.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g kokefaste poteter
2 ss grov sennep
1 stk finhakket hvitløksfedd
2 ss flytende honning
2 ss sitroner (saften av)
2 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 bunt reddikbunt
2 ss kapers
1 ss gressløk

Slik gjør du det

    1. Kok poteter møre i lettsaltet vann.
    2. Rør sammen sennep, hvitløk, honning og sitronsaft i en bolle. Pisk inn olje i en stråle. Når sausen blir tykk, smak til med salt og pepper.
    3. Sil vannet av potetene og del i biter. Vend de varme potetene i dressingen. Skjær reddiker i skiver. Dryss over reddiker, kapers og finhakket gressløk ved servering.
Tips!

Bruk gjerne kokefaste poteter, som Asterix, Folva, Beate og Laila. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    4 år siden
    Jeg serverte denne salaten til grillet ribbe,ble veldig godt fornøyd med resultatet. Den er fargerik og smaken er bare helt topp.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Wenche, Grillet ribbe med potet- og reddiksalat hørtes ut som en veldig god kombinasjon :) Takk for tipset!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat