Potet- og reddiksalat
Enkel•30 min min
Potetsalat passer godt til alle typer grillmat, og kan serveres både varm og kald. I denne salaten setter reddikene prikken over i'en.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gkokefaste poteter
-
2 ssgrov sennep
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
2 ssflytende honning
-
2 sssitroner (saften av)
-
2 dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 buntreddikbunt
-
2 sskapers
-
1 ssgressløk
Slik gjør du det
-
1
Kok poteter møre i lettsaltet vann.
-
2
Rør sammen sennep, hvitløk, honning og sitronsaft i en bolle. Pisk inn olje i en stråle. Når sausen blir tykk, smak til med salt og pepper.
-
3
Sil vannet av potetene og del i biter. Vend de varme potetene i dressingen. Skjær reddiker i skiver. Dryss over reddiker, kapers og finhakket gressløk ved servering.