Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Potet- og reddiksalat

Enkel
30min

Potetsalat passer godt til alle typer grillmat, og kan serveres både varm og kald. I denne salaten setter reddikene prikken over i'en.

4.2
(11)
Next ImagePotet- og reddiksalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
kokefaste potet
2 ss
grov sennep
1 stk
finhakket hvitløksfedd
2 ss
flytende honning
2 ss
sitron (saften av)
2 dl
solsikkeolje eller annen nøytral olje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 bunt
reddikbunt
2 ss
kapers
1 ss
gressløk

Fremgangsmåte

  1. Kok poteter møre i lettsaltet vann.

  2. Rør sammen sennep, hvitløk, honning og sitronsaft i en bolle. Pisk inn olje i en stråle. Når sausen blir tykk, smak til med salt og pepper.

  3. Sil vannet av potetene og del i biter. Vend de varme potetene i dressingen. Skjær reddiker i skiver. Dryss over reddiker, kapers og finhakket gressløk ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne kokefaste poteter, som Asterix, Folva, Beate og Laila. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Flere fristende oppskrifter