Skip to main content

Lun pastasalat

Enkel
20min

Frisk og sommerlig middagssalat med pasta, nøtter, fetaost, tørket frukt og friske grønnsaker som du kan servere hele året.

3.8
(31)
Next ImageLun pastasalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasalat

250 g
pasta (gjerne skruer)
150 g
grønne bønner
1 stk
rødløk
1 stk
rød paprika
12 stk
tørkede aprikos
1 dl
cashewnøtter (eller andre nøtter)
1 dl
salatblad
1 dl
frisk spinat

Dressing

0.5 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, men la pastaen fremdeles være i kjelen slik at den holder seg god og varm.

  2. Kok bønner. Rens og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika og aprikoser i grove strimler. Rist nøttene.

  3. Bland salatblader sammen med bønner, løk, paprika, aprikoser, spinat og ristede nøtter. Legg salaten opp på fat og tilsett salatost.

Dressing

  1. Bland rømme og salt og la den trekke litt før servering. Server dressingen og gjerne godt brød til salaten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Rå fennikel har en smak som kan minne om lakris eller anis og er nydelig å bruke i salater. Vask grønnsaken godt før du skjærer den i tynne strimler. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter