Lun pastasalat

Lun pastasalat

4
  • Enkel
  • 20 min
Frisk og sommerlig middagssalat med pasta, nøtter, fetaost, tørket frukt og friske grønnsaker som du kan servere hele året.

Ingredienser

Pastasalat

250 g pasta (gjerne skruer)
150 g grønne bønner
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
12 stk tørkede aprikoser
1 dl cashewnøtter (eller andre nøtter)
1 dl salatblad
1 dl frisk spinat
100 g fetaost

Dressing

3 dl TINE Lettrømme Økologisk
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, men la pastaen fremdeles være i kjelen slik at den holder seg god og varm.
    2. Kok bønner. Rens og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika og aprikoser i grove strimler. Rist nøttene.
    3. Bland salatblader sammen med bønner, løk, paprika, aprikoser, spinat og ristede nøtter. Legg salaten opp på fat og smuldre fetaen over.
  1. Dressing

    1. Bland rømme og salt og la den trekke litt før servering. Server dressingen og gjerne godt brød til salaten.
Tips

Rå fennikel har en smak som kan minne om lakris eller anis og er nydelig å bruke i salater. Vask grønnsaken godt før du skjærer den i tynne strimler. 

Kommentarer

  • Anne-Marie

    5 år siden
    I pkt 3 har dere skrevet at vi skal blande i spinaten. Denne er ikke i ingredienslista. Hvor mye? Er det babyspinat el vanlig spinat?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Anne-Marie, Beklager, her hadde en ingrediens falt ut. Det skal være 1 dl spinat i oppskriften. Hvilken type spinat velger du helt selv :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat