Oppskrift på lun pastasalat
4

Lun pastasalat

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frisk og sommerlig middagssalat med pasta, nøtter, fetaost, tørket frukt og friske grønnsaker som du kan servere hele året.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pastasalat

250 gpasta (gjerne skruer)
150 ggrønne bønner
1 stkrødløk
1 stkrød paprika
12 stktørkede aprikoser
1 dlcashewnøtter (eller andre nøtter)
1 dlsalatblad
1 dlfrisk spinat
100 gfetaost

Dressing

3 dlTINE Lettrømme Økologisk
½ tssalt

Slik gjør du det

  • Pastasalat

    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, men la pastaen fremdeles være i kjelen slik at den holder seg god og varm.
    2. Kok bønner. Rens og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika og aprikoser i grove strimler. Rist nøttene.
    3. Bland salatblader sammen med bønner, løk, paprika, aprikoser, spinat og ristede nøtter. Legg salaten opp på fat og smuldre fetaen over.
  • Dressing

    1. Bland rømme og salt og la den trekke litt før servering. Server dressingen og gjerne godt brød til salaten.

Tips:

Rå fennikel har en smak som kan minne om lakris eller anis og er nydelig å bruke i salater. Vask grønnsaken godt før du skjærer den i tynne strimler. 

Kommentarer