Lun pastasalat

Lun pastasalat

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 20 min
Frisk og sommerlig middagssalat med pasta, nøtter, fetaost, tørket frukt og friske grønnsaker som du kan servere hele året.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasalat

250 g pasta (gjerne skruer)
150 g grønne bønner
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
12 stk tørkede aprikoser
1 dl cashewnøtter (eller andre nøtter)
1 dl salatblad
1 dl frisk spinat
100 g fetaost

Dressing

3 dl TINE Lettrømme Økologisk
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, men la pastaen fremdeles være i kjelen slik at den holder seg god og varm.
    2. Kok bønner. Rens og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika og aprikoser i grove strimler. Rist nøttene.
    3. Bland salatblader sammen med bønner, løk, paprika, aprikoser, spinat og ristede nøtter. Legg salaten opp på fat og smuldre fetaen over.
  1. Dressing

    1. Bland rømme og salt og la den trekke litt før servering. Server dressingen og gjerne godt brød til salaten.
Tips!

Rå fennikel har en smak som kan minne om lakris eller anis og er nydelig å bruke i salater. Vask grønnsaken godt før du skjærer den i tynne strimler. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne-Marie

    5 år siden
    I pkt 3 har dere skrevet at vi skal blande i spinaten. Denne er ikke i ingredienslista. Hvor mye? Er det babyspinat el vanlig spinat?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anne-Marie, Beklager, her hadde en ingrediens falt ut. Det skal være 1 dl spinat i oppskriften. Hvilken type spinat velger du helt selv :)

      Kommenter  (0)


  • M

    5 år siden
    Hvordan er denne å lage en dag i forveien?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei! Du kan fint lage pastasalaten i dag og servere den i morgen. Men hvis du ønsker å blande dressingen i salaten - og ikke servere den ved siden av, ville jeg ha ventet med dette til rett før servering. Ha en riktig god 17. mai!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat