Håndkle og blad
Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing
(00)

Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kyllingsalat med reddik, brønnkarse, hjemmelagde ostekrutonger og en fantastisk parmesandressing full av smak.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkkyllingfileter
¼ tssalt
¼ tspepper
½ stkisbergsalat
1 buntreddik
½ koppbrønnkarse

Ostekrutonger

½ gbaguette
4 ssolje
¼ tssalt
¼ tspepper
4 ssrevet parmesan

Parmesandressing

1 stkeggeplomme
1 tsDijonsennep
1 stkhvitløksfedd
1 sssitronsaft
1 dlnøytral olje
½ dlolivenolje
¼ tspepper
¼ tssalt
50 gparmesan
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre kyllingfiletene og stek på begge sider i en varm panne med litt olje til akkurat gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter og del det i skiver.
    2. Del baguetten i biter og vend med olje, salt og pepper. Dryss over parmesan og stek gylne i ovnen i ca. 5 minutter.
    3. Visp sammen eggeplomme, sennep, presset hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle, først nøytral olje, så olivenolje. Du skal ha en kremet emulsjon, en slags majones. Finriv parmesan og bland inn. Smak til med salt og kajennepepper.
    4. Riv salat i biter og finsnitt reddiker. Fordel utover tallerkener eller fat. Legg på skiver av stekt kylling, drypp over parmesandressing og dryss med ostekrutonger.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat