Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Kyllingsalat med reddik, brønnkarse, hjemmelagde ostekrutonger og en fantastisk parmesandressing full av smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk kyllingfileter
¼ ts salt
¼ ts pepper
½ stk isbergsalat
1 bunt reddik
½ kopp brønnkarse

Ostekrutonger

½ stk baguette
4 ss olje
¼ ts salt
¼ ts pepper
4 ss revet parmesan

Parmesandressing

1 stk eggeplomme
1 ts Dijonsennep
1 stk hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
1 dl nøytral olje
½ dl olivenolje
¼ ts pepper
¼ ts salt
50 g parmesan

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre kyllingfiletene og stek på begge sider i en varm panne med litt olje til akkurat gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter og del det i skiver.
    2. Del baguetten i biter og vend med olje, salt og pepper. Dryss over parmesan og stek gylne i ovnen i ca. 5 minutter.
    3. Visp sammen eggeplomme, sennep, presset hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle, først nøytral olje, så olivenolje. Du skal ha en kremet emulsjon, en slags majones. Finriv parmesan og bland inn. Smak til med salt og kajennepepper.
    4. Riv salat i biter og finsnitt reddiker. Fordel utover tallerkener eller fat. Legg på skiver av stekt kylling, drypp over parmesandressing og dryss med ostekrutonger.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat