Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

Enkel
40min

Kyllingsalat med reddik, brønnkarse, hjemmelagde ostekrutonger og en fantastisk parmesandressing full av smak.

3.7
(6)
Next ImageKyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
kyllingfilet
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
isbergsalat
1 bunt
reddik
0.5 kopp
brønnkarse

Ostekrutonger

0.5 stk
baguette
4 ss
olje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 ss
revet parmesan

Parmesandressing

1 stk
eggeplomme
1 ts
Dijonsennep
1 stk
hvitløksfedd
1 ss
sitronsaft
1 dl
nøytral olje
0.5 dl
olivenolje
0.25 ts
pepper
0.25 ts
salt
50 g
parmesan

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre kyllingfiletene og stek på begge sider i en varm panne med litt olje til akkurat gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter og del det i skiver.

  2. Del baguetten i biter og vend med olje, salt og pepper. Dryss over parmesan og stek gylne i ovnen i ca. 5 minutter.

  3. Visp sammen eggeplomme, sennep, presset hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle, først nøytral olje, så olivenolje. Du skal ha en kremet emulsjon, en slags majones. Finriv parmesan og bland inn. Smak til med salt og kajennepepper.

  4. Riv salat i biter og finsnitt reddiker. Fordel utover tallerkener eller fat. Legg på skiver av stekt kylling, drypp over parmesandressing og dryss med ostekrutonger.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter