Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing
Enkel•40 min min
Kyllingsalat med reddik, brønnkarse, hjemmelagde ostekrutonger og en fantastisk parmesandressing full av smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkkyllingfileter
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ stkisbergsalat
-
1 buntreddik
-
½ koppbrønnkarse
Ostekrutonger
-
½ stkbaguette
-
4 ssolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 ssrevet parmesan
Parmesandressing
-
1 stkeggeplomme
-
1 tsDijonsennep
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 sssitronsaft
-
1 dlnøytral olje
-
½ dlolivenolje
-
¼ tspepper
-
¼ tssalt
-
50 gparmesan
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Krydre kyllingfiletene og stek på begge sider i en varm panne med litt olje til akkurat gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter og del det i skiver.
-
2
Del baguetten i biter og vend med olje, salt og pepper. Dryss over parmesan og stek gylne i ovnen i ca. 5 minutter.
-
3
Visp sammen eggeplomme, sennep, presset hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle, først nøytral olje, så olivenolje. Du skal ha en kremet emulsjon, en slags majones. Finriv parmesan og bland inn. Smak til med salt og kajennepepper.
-
4
Riv salat i biter og finsnitt reddiker. Fordel utover tallerkener eller fat. Legg på skiver av stekt kylling, drypp over parmesandressing og dryss med ostekrutonger.