Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

0
  • Enkel
  • 40 min
Kyllingsalat med reddik, brønnkarse, hjemmelagde ostekrutonger og en fantastisk parmesandressing full av smak.

Ingredienser

2 stk kyllingfileter
¼ ts salt
¼ ts pepper
½ stk isbergsalat
1 bunt reddik
½ kopp brønnkarse

Ostekrutonger

½ stk baguette
4 ss olje
¼ ts salt
¼ ts pepper
4 ss revet parmesan

Parmesandressing

1 stk eggeplomme
1 ts Dijonsennep
1 stk hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
1 dl nøytral olje
½ dl olivenolje
¼ ts pepper
¼ ts salt
50 g parmesan

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre kyllingfiletene og stek på begge sider i en varm panne med litt olje til akkurat gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter og del det i skiver.
    2. Del baguetten i biter og vend med olje, salt og pepper. Dryss over parmesan og stek gylne i ovnen i ca. 5 minutter.
    3. Visp sammen eggeplomme, sennep, presset hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle, først nøytral olje, så olivenolje. Du skal ha en kremet emulsjon, en slags majones. Finriv parmesan og bland inn. Smak til med salt og kajennepepper.
    4. Riv salat i biter og finsnitt reddiker. Fordel utover tallerkener eller fat. Legg på skiver av stekt kylling, drypp over parmesandressing og dryss med ostekrutonger.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat