Kyllingsalat med blåmuggostdressing
Enkel•15 min min
Blåmuggost er godt egnet som ingrediens i dressing. Med saftig, grillet kylling og salat, blir dette raskt et festmåltid på en hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ts
-
200 gbacon , i biter
-
4 skiverrugbrød
-
1 stkgrillet kylling , i biter
-
2 stkepler , i båter
-
1 stkfennikel , finsnittet
-
½ stkrødløk , finhakket
-
2 stkhjertesalat , i biter
-
2 dlruccola
Blåmuggostdressing:
-
150 g
-
1 ssgressløk , finhakket
-
2 dl
-
4 ssmajones
-
½ dl
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon i ca. 5 min., til bitene er sprø. Rør underveis. Ha over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av.
-
2
Rist rugbrødskive gylne på begge sider i en tørr panne, på høy varme, i 1-2 minutter per side.
Tips
Bruk eventuelt en brødrister.
-
3
Smuldre blåmuggost i en bolle og ha i gressløk, rømme, majones og melk. Mos godt med en gaffel, og rør sammen. Dressingen skal være litt klumpete.
Tips
Du kan variere hvor kraftig smaken av blåmuggost er i dressingen ved å ta mer eller mindre ost i. Smak deg fram.
-
4
Dander eple på fat eller tallerkener sammen med salat, kylling, fennikel og løk. Topp med dressing og sprøstekt bacon. Dryss med ekstra finhakket gressløk. Server ristet rugbrød med smør til.