tablecloth-basil
Kyllingsalat med blåmuggostdressing
(5)

Kyllingsalat med blåmuggostdressing

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blåmuggost er godt egnet som ingrediens i dressing. Med saftig, grillet kylling og salat, blir dette raskt et festmåltid på en hverdag.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 tsTINE Meierismør
200 gbacon, i biter
4 skiverrugbrød
1 stkgrillet kylling, i biter
2 stkepler, i båter
1 stkfennikel, finsnittet
½ stkrødløk, finhakket
2 stkhjertesalat, i biter
2 dlruccola

Blåmuggostdressing:

150 gSelbu Blå
1 ssgressløk, finhakket
2 dlTINE Lettrømme 18 %
4 ssmajones
½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon i ca. 5 min., til bitene er sprø. Rør underveis. Ha over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av.
    2. Rist rugbrødskive gylne på begge sider i en tørr panne, på høy varme, i 1-2 minutter per side.
      blue heart
      Tips!

      Bruk eventuelt en brødrister.

    3. Smuldre blåmuggost i en bolle og ha i gressløk, rømme, majones og melk. Mos godt med en gaffel, og rør sammen. Dressingen skal være litt klumpete.
      blue heart
      Tips!

      Du kan variere hvor kraftig smaken av blåmuggost er i dressingen ved å ta mer eller mindre ost i. Smak deg fram.

    4. Dander eple på fat eller tallerkener sammen med salat, kylling, fennikel og løk. Topp med dressing og sprøstekt bacon. Dryss med ekstra finhakket gressløk. Server ristet rugbrød med smør til.
blue heart
Tips!

Kjøp gjerne en varm ferdiggrillet kylling i ferskvaredisken hos ditt supermarked, eller velg en vakuumpakket variant. Har du ekstra med tid kan du steke noen rå kyllingbryst i en panne med smør i 2-3 minutter på hver side, og la ettersteke på lav varme under lokk til gjennomstekt, i ca. 10 minutter.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff