Kyllingsalat med blåmuggostdressing

Kyllingsalat med blåmuggostdressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Blåmuggost er godt egnet som ingrediens i dressing. Med saftig, grillet kylling og salat, blir dette raskt et festmåltid på en hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts TINE Meierismør
200 g bacon , i biter
4 skiver rugbrød
1 stk grillet kylling , i biter
2 stk epler , i båter
1 stk fennikel , finsnittet
½ stk rødløk , finhakket
2 stk hjertesalat , i biter
2 dl ruccola

Blåmuggostdressing:

150 g Selbu Blå
1 ss gressløk , finhakket
2 dl TINE Lettrømme 18 %
4 ss majones
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon i ca. 5 min., til bitene er sprø. Rør underveis. Ha over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av.
    2. Rist rugbrødskive gylne på begge sider i en tørr panne, på høy varme, i 1-2 minutter per side.
      Tips!

      Bruk eventuelt en brødrister.

    3. Smuldre blåmuggost i en bolle og ha i gressløk, rømme, majones og melk. Mos godt med en gaffel, og rør sammen. Dressingen skal være litt klumpete.
      Tips!

      Du kan variere hvor kraftig smaken av blåmuggost er i dressingen ved å ta mer eller mindre ost i. Smak deg fram.

    4. Dander eple på fat eller tallerkener sammen med salat, kylling, fennikel og løk. Topp med dressing og sprøstekt bacon. Dryss med ekstra finhakket gressløk. Server ristet rugbrød med smør til.
Tips!

Kjøp gjerne en varm ferdiggrillet kylling i ferskvaredisken hos ditt supermarked, eller velg en vakuumpakket variant. Har du ekstra med tid kan du steke noen rå kyllingbryst i en panne med smør i 2-3 minutter på hver side, og la ettersteke på lav varme under lokk til gjennomstekt, i ca. 10 minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat