Håndkle og blad
Kyllingsalat med Østavind®
(00)

Kyllingsalat med Østavind®

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En god og mettende høstsalat med kylling, avokado, tomat, nøtter og masse Østavind i biter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkkyllingfileter
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør
1 stkhjertesalat
1 stkrødløk
2 stkavokado
4 stktomater
1 pakkesalatblanding
200 gØstavind®
1 dlvalnøtter

Honning- og sennepsdressing

2 dlolivenolje
1 dlhvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik
1 tsDijonsennep
1 ssflytende honning
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 6 minutter.
  2. Snu kyllingen og stek videre til akkurat gjennomstekt. Sett pannen til side og la hvile noen minutter før det skjæres i skiver.
  3. Lag dressingen enkelt ved å ha olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper i et tomt syltetøyglass. Skru på lokket og rist til en kremet og jevn dressing.
  4. Vask og riv hjertesalat i biter. Skjær rødløk og tomater i tynne båter. Skrell avokado, fjern steinen og del i skiver eller biter.
  5. Vend alt med dressingen og fordel utover et fat. Legg stekt kylling på toppen. Del Østavind i biter, grovhakk valnøtter og fordel utover salaten før servering.
   Blått hjerte
   Tips!

   Har du gammelt brød liggende, kan du enkelt lage ostekrutonger. Del brødet i biter, riv over Østavind og stek i ovnen på 210 °C til gylne og sprø. Avkjøl og server på toppen av salaten.

Blått hjerte
Tips!

Ønsker du å spise mindre kjøtt, kan du gjøre denne vegetar ved å droppe kyllingen. Tilsett gjerne grillede grønnsaker i stedet, eller bare pøs på med mer avokado, nøtter og ost.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat