Kyllingsalat med Østavind®
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkkyllingfileter
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ss
-
1 stkhjertesalat
-
1 stkrødløk
-
2 stkavokado
-
4 stktomater
-
1 pakkesalatblanding
-
200 g
-
1 dlvalnøtter
Honning- og sennepsdressing
-
2 dlolivenolje
-
1 dlhvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik
-
1 tsDijonsennep
-
1 ssflytende honning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 6 minutter.
-
2
Snu kyllingen og stek videre til akkurat gjennomstekt. Sett pannen til side og la hvile noen minutter før det skjæres i skiver.
-
3
Lag dressingen enkelt ved å ha olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper i et tomt syltetøyglass. Skru på lokket og rist til en kremet og jevn dressing.
-
4
Vask og riv hjertesalat i biter. Skjær rødløk og tomater i tynne båter. Skrell avokado, fjern steinen og del i skiver eller biter.
-
5
Vend alt med dressingen og fordel utover et fat. Legg stekt kylling på toppen. Del Østavind i biter, grovhakk valnøtter og fordel utover salaten før servering.
Tips
Har du gammelt brød liggende, kan du enkelt lage ostekrutonger. Del brødet i biter, riv over Østavind og stek i ovnen på 210 °C til gylne og sprø. Avkjøl og server på toppen av salaten.