Kyllingsalat med Østavind®

Kyllingsalat med Østavind®

0
4
Enkel30 min
En god og mettende høstsalat med kylling, avokado, tomat, nøtter og masse Østavind i biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    kyllingfileter
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
  • 1 stk
    hjertesalat
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 stk
    avokado
  • 4 stk
    tomater
  • 1 pakke
    salatblanding
  • 200 g
    Østavind®
  • 1 dl
    valnøtter

Honning- og sennepsdressing

  • 2 dl
    olivenolje
  • 1 dl
    hvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik
  • 1 ts
    Dijonsennep
  • 1 ss
    flytende honning
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 6 minutter.

  2. 2

    Snu kyllingen og stek videre til akkurat gjennomstekt. Sett pannen til side og la hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

  3. 3

    Lag dressingen enkelt ved å ha olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper i et tomt syltetøyglass. Skru på lokket og rist til en kremet og jevn dressing.

  4. 4

    Vask og riv hjertesalat i biter. Skjær rødløk og tomater i tynne båter. Skrell avokado, fjern steinen og del i skiver eller biter.

  5. 5

    Vend alt med dressingen og fordel utover et fat. Legg stekt kylling på toppen. Del Østavind i biter, grovhakk valnøtter og fordel utover salaten før servering.

    Tips

    Har du gammelt brød liggende, kan du enkelt lage ostekrutonger. Del brødet i biter, riv over Østavind og stek i ovnen på 210 °C til gylne og sprø. Avkjøl og server på toppen av salaten.

Tips

Ønsker du å spise mindre kjøtt, kan du gjøre denne vegetar ved å droppe kyllingen. Tilsett gjerne grillede grønnsaker i stedet, eller bare pøs på med mer avokado, nøtter og ost.

Del denne oppskriften: