Kyllingsalat med Østavind®

Kyllingsalat med Østavind®

0
 • Enkel
 • 30 min
En god og mettende høstsalat med kylling, avokado, tomat, nøtter og masse Østavind i biter.

Ingredienser

2 stk kyllingfileter
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
1 stk hjertesalat
1 stk rødløk
2 stk avokado
4 stk tomater
1 pakke salatblanding
200 g Østavind®
1 dl valnøtter

Honning- og sennepsdressing

2 dl olivenolje
1 dl hvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik
1 ts Dijonsennep
1 ss flytende honning
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 6 minutter.
  2. Snu kyllingen og stek videre til akkurat gjennomstekt. Sett pannen til side og la hvile noen minutter før det skjæres i skiver.
  3. Lag dressingen enkelt ved å ha olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper i et tomt syltetøyglass. Skru på lokket og rist til en kremet og jevn dressing.
  4. Vask og riv hjertesalat i biter. Skjær rødløk og tomater i tynne båter. Skrell avokado, fjern steinen og del i skiver eller biter.
  5. Vend alt med dressingen og fordel utover et fat. Legg stekt kylling på toppen. Del Østavind i biter, grovhakk valnøtter og fordel utover salaten før servering.
   Tips

   Har du gammelt brød liggende, kan du enkelt lage ostekrutonger. Del brødet i biter, riv over Østavind og stek i ovnen på 210 °C til gylne og sprø. Avkjøl og server på toppen av salaten.

Tips

Ønsker du å spise mindre kjøtt, kan du gjøre denne vegetar ved å droppe kyllingen. Tilsett gjerne grillede grønnsaker i stedet, eller bare pøs på med mer avokado, nøtter og ost.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat