Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Gratinert juleskinke og Waldorfsalat

Enkel
1t 30min

Waldorfsalaten ble kreert rundt 1890 og vekket stor begeistring på grunn av den friske kombinasjonen av frukt og grønnsaker. Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer.

3.8
(34)
Lagre
Skriv ut
Gratinert juleskinke og Waldorfsalat

Ingredienser

Juleskinke

1 kg
rå juleskinke, benfri

Gratinering

1 dl
sterk sennep
1 ss
flytende honning
1 ts
brunt sukker
¼ ts
malt nellik
1 ts
potetmel
1 stk
eggeplomme
½ ts
salt
3 ss
griljermel, eller brødkrumme

Waldorfsalat

3 stk
syrlige eple
2 stk
stangselleri
2 stk
ananasring
100 g
drue
100 g
hodekål
1 dl
valnøtter, eventuelt hasselnøtter

Dressing

2 dl
TINE® Lettrømme 17 %, eller Seterrømme
2 ss
sennep
4 ts
sitronsaft
2 ts
sukker

Slik gjør du

  1. Tips

    Hvis du heller ønsker det, kan skinken legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. Det vil ta ca. 2 timer for en 2 kg stor skinke å bli ferdig.

Gratinering

  1. Gratinert juleskinke og Waldorfsalat

Waldorfsalat

Tips

Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter