
Gratinert juleskinke og Waldorfsalat
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Juleskinke
-
1 kgrå juleskinke , benfri
Gratinering
-
1 dlsterk sennep
-
1 ssflytende honning
-
1 tsbrunt sukker
-
¼ tsmalt nellik
-
1 tspotetmel
-
1 stkeggeplomme
-
½ tssalt
-
3 ssgriljermel , eller brødkrumme
-
50 g
Waldorfsalat
-
3 stksyrlige epler
-
2 stkstangselleri
-
2 stkananasringer
-
100 gdruer
-
100 ghodekål
-
1 dlvalnøtter , eventuelt hasselnøtter
Dressing
-
2 dl
-
2 dlTINE® Lettrømme 17 % , eller Seterrømme
-
2 sssennep
-
4 tssitronsaft
-
2 tssukker
Slik gjør du det
-
1
Pakk skinke inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i midten.
-
2
Stek skinken i stekeovnen ved 125 ºC til steketermometeret viser 72ºC. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien.
Tips
Hvis du heller ønsker det, kan skinken legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. Det vil ta ca. 2 timer for en 2 kg stor skinke å bli ferdig.
Gratinering
-
3
Bland sammen sennep, honning, sukker, malt nellik, potetmel, egg og salt. Bre et tynt lag over skinken, dryss over brødkrumme og legg på noen klatter smør.
-
4
Gratiner skinken ved 225 ºC i ca. 15 min til den er gyllen.
Waldorfsalat
-
5
Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
-
6
Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.