Grønnkålsalat med bakt søtpotet og salatost
Grønnkålsalat med søtpotet og TINE® Norsk Salatost Naturell smaker nydelig til lunsj eller middag.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk store søtpotet
- 3 ss olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 150 g grønnkål
- 1 stykk granateple
- 1 stykk rødløk
- 120 g TINE Salatost Naturell i Lake
- 100 g valnøtter
- 50 g gresskarfrø
Slik gjør du
1
Del søtpotet i små terninger. Hakk hvitløk grovt. Ha søtpotet og hvitløk i en ildfast form med olivenolje, salt og pepper. Vend godt sammen og stek på 200 ºC varmluft i ca. 30 minutter.
2
Pannestek valnøtter og gresskarfrø i tørr panne. Riv grønnkål i grove biter og skjær rødløk i tynne båter. Pannestek det lett i litt olivenolje. Del granateple og ta ut frøene.
3
Ha alt på en fat sammen med salatost. Vend godt sammen og server den lune salaten til lunsj eller middag.
TipsAlle rotgrønnsaker fungerer fint i denne lune salaten. Nøtter kan erstattes med solsikkekjerner.