Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gresk salat med ost, poteter og yoghurtdressing

Enkel
30min

Nyt en salat til lunsj eller middag. Med ovnsbakte potetskiver, salatost og hvitløksdressing blir dette en god smaksopplevelse.

3.8
(4)
Next ImageGresk salat med ost, poteter og yoghurtdressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
småpoteter
2 ss
olivenolje
0.5 stk
sitron (saften)
0.25 ts
salt
1 stk
rødløk
2 dl
kalamata oliven
2 ss
kapers
200 g
cherrytomat
1 stk
agurk
1 bunt
persille, eller basilikum
3 ss
olivenolje

Dressing

0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
agurk, raspet
1 fedd
hvitløk, hakket

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC.

  2. Del småpoteter i skiver og legg dem i en ildfast form. Ha over olivenolje, sitronsaft og salt. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.

  3. Skjær cherrytomater i to og rødløk i ringer. Grovkutt agurk og ha alt på et fat sammen med de ovnsbakte potetene.

  4. Bland inn salatost. Hell over litt olivenolje og litt av oljen fra salatostbegeret.

Dressing

  1. Lag en enkel hvitløksdressing ved å røre raspet agurk og hakket hvitløk inn i gresk type yoghurt. Smak til med salt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter