
Gresk salat med ost, poteter og yoghurtdressing
Enkel•30 min20 min
Nyt en salat til lunsj eller middag. Med ovnsbakte potetskiver, salatost og hvitløksdressing blir dette en god smaksopplevelse.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gsmåpoteter
-
2 ssolivenolje
-
½ stksitron (saften)
-
¼ tssalt
-
1 stkrødløk
-
2 dlkalamata oliven
-
2 sskapers
-
200 g
-
200 gcherrytomater
-
1 stkagurk
-
1 buntpersille , eller basilikum
-
3 ssolivenolje
-
2 ssolje fra TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
Dressing
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ stkagurk , raspet
-
1 feddhvitløk , hakket
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 ºC.
-
2
Del småpoteter i skiver og legg dem i en ildfast form. Ha over olivenolje, sitronsaft og salt. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
-
3
Skjær cherrytomater i to og rødløk i ringer. Grovkutt agurk og ha alt på et fat sammen med de ovnsbakte potetene.
-
4
Bland inn salatost. Hell over litt olivenolje og litt av oljen fra salatostbegeret.
Dressing
-
5
Lag en enkel hvitløksdressing ved å røre raspet agurk og hakket hvitløk inn i gresk type yoghurt. Smak til med salt.