Caprese

Caprese

0
4
Enkel10 min
Caprese er en italiensk klassiker som består av mozzarella, tomat og basilikum – fargene i det italienske flagget. En enkel og rask salat som kan nytes alene eller til grillmat, pasta og som en del av buffeten. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    Mozzarella Michelangelo
  • 800 g
    tomater
  • 1 dl
    god olivenolje
  • 4 ss
    balsamicoeddik
  • 4 ss
    kapers (kan sløyfes)
  • ¼ ts
    salt og pepper
  • ½ potte
    frisk basilikum

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Del mozzarella og tomater i skiver og legg på fat.

    Tips

    Bruk gjerne tomater med forskjellig form, farge og størrelse. Da ser det ekstra lekkert ut.

  2. 2

    Dryss over basilikum, kapers, salt og pepper. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Server med godt brød med smør.

Tips

Caprese oppstod i den italienske regionen Campania der de beste plommetomatene dyrkes og de lager fersk mozzarella fra bøffelmelk. I denne enkle salaten har råvarene mye å si, så bruk modne tomater og en god mozzarella. I tillegg er god olivenolje og balsamicoeddik et must.

Del denne oppskriften: