Skip to main content

Caprese

Enkel
10min

Caprese er en italiensk klassiker som består av mozzarella, tomat og basilikum – fargene i det italienske flagget. En enkel og rask salat som kan nytes alene eller til grillmat, pasta og som en del av buffeten.

3.8
(49)
Next ImageCaprese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
Mozzarella Michelangelo
800 g
tomat
1 dl
god olivenolje
4 ss
balsamicoeddik
4 ss
kapers (kan sløyfes)
0.25 ts
salt og pepper
0.5 potte
frisk basilikum

Tilbehør

4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Del mozzarella og tomater i skiver og legg på fat.

    Tips

    Bruk gjerne tomater med forskjellig form, farge og størrelse. Da ser det ekstra lekkert ut.
  2. Dryss over basilikum, kapers, salt og pepper. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Server med godt brød med smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Caprese oppstod i den italienske regionen Campania der de beste plommetomatene dyrkes og de lager fersk mozzarella fra bøffelmelk. I denne enkle salaten har råvarene mye å si, så bruk modne tomater og en god mozzarella. I tillegg er god olivenolje og balsamicoeddik et must.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter