Caprese

Caprese

0
  • Enkel
  • 10 min
Caprese er en italiensk klassiker som består av mozzarella, tomat og basilikum – fargene i det italienske flagget. En enkel og rask salat som kan nytes alene eller til grillmat, pasta og som en del av buffeten. 

Ingredienser

500 g Mozzarella Michelangelo
800 g tomater
1 dl god olivenolje
4 ss balsamicoeddik
4 ss kapers (kan sløyfes)
¼ ts salt og pepper
½ potte frisk basilikum

Tilbehør

4 skiver brød
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del mozzarella og tomater i skiver og legg på fat.
      Tips
      Bruk gjerne tomater med forskjellig form, farge og størrelse. Da ser det ekstra lekkert ut.
    2. Dryss over basilikum, kapers, salt og pepper. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Server med godt brød med smør.
Tips
Caprese oppstod i den italienske regionen Campania der de beste plommetomatene dyrkes og de lager fersk mozzarella fra bøffelmelk. I denne enkle salaten har råvarene mye å si, så bruk modne tomater og en god mozzarella. I tillegg er god olivenolje og balsamicoeddik et must.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat