Cæsarsalat med grillet kylling
Enkel•15 min min
Cæsarsalat er en italiensk klassiker, som er enkel og rask å lage hjemme. Her har vi byttet ut parmesan med salatost og serverer hardkokt egg til, noe som gjør at salaten får et hint av Salat Nicoise, en klassisk salat fra Frankrike.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkegg , delt i fire
-
1 stkromanosalat , i biter
-
10 stkcherrytomater , delt i to
-
1 stkgrillet kylling , i biter
-
1 glassartisjokk
-
220 g
-
3 dlbrødkrutonger
Enkel cæsardressing:
-
1 dlmajones
-
1 dl
-
1 tsDijonsennep
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkansjosfilet , finhakket
-
1 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok egg i kokende vann, til de er hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og del eggene i fire.
-
2
Fordel salat, tomat, egg, kylling, artisjokk og salatost utover et fat.
Tips
Du kan bruke gulostterninger eller parmesan om du ikke har salatost tilgjengelig.
-
3
Rør sammen majones, rømme, sennep, hvitløk, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper til en dressing og drypp over salaten. Server med ekstra salatost og dressing. Topp med krutonger og pepper.