Cæsarsalat med grillet kylling

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cæsarsalat er en italiensk klassiker, som er enkel og rask å lage hjemme. Her har vi byttet ut parmesan med salatost og serverer hardkokt egg til, noe som gjør at salaten får et hint av Salat Nicoise, en klassisk salat fra Frankrike.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkegg, delt i to
1 stkromanosalat, i biter
1 stkgrillet kylling, i biter
1 glassartisjokk
300 gTINE Salatost
3 dlbrødkrutonger

Enkel cæsardressing:

1 dlmajones
1 dlTINE Lettrømme 18 %
1 tsDijonsennep
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 stkansjosfilet, finhakket
1 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Kok egg i kokende vann, til de er hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og del eggene i to.
    2. Fordel salat, tomat, egg, kylling, artisjokk og ost utover et fat.

      Tips:

      Du kan bruke parmesan eller gulostterninger om du ikke har salatost tilgjengelig.

    3. Rør sammen majones, rømme, sennep, hvitløk, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper til en dressing og drypp over salaten. Server med ekstra ost og dressing.
    4. Topp med krutonger og pepper.

Tips:

For variasjon kan du bytte ut kylling med hermetisert tunfisk.

Kommentarer

  Legg til kommentar