Byggrynsalat med Østavind

Byggrynsalat med Østavind®

0
13
Enkel45 min
Lag en lun salat til middag eller lunsj og overrask med god sødme og smakfull ost. Dette kan bli en ny middagsfavoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
  • 2 dl
    byggryn
  • 6 dl
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 3 stk
    beter
  • 6 fedd
    hvitløk
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    honning
  • ½ stk
    saften fra sitron
  • 1 pakke
    salatblanding eller 100 g fersk spinat
  • 1 stk
    granateple
  • 1 dl
    hasselnøtter
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Dressing

  • 4 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    Dijonsennep
  • ½ stk
    saften fra sitron
  • ⅛ ts
    salt
  • ⅛ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Del gulrøtter og beter i grove biter og legge de i en ildfast form sammen med delte hvitløksfedd. Ha over olivenolje og saften av en halv sitron. Krydre med salt og pepper.

    Tips

    Bruk det du liker best av grønnsaker som for eksempel søtpotet og fennikel. Glem ikke å tilsette sitronsaft og honning for en en deilig sødme. Dette gir en nydelig smakskombinasjon sammen med Østavind®.

  2. 2

    Bak grønnsakene i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter og ha over honning de siste 10 minuttene. Vend grønnsakene noen ganger under steketiden.

  3. 3

    Kok byggryn i appelsinjuice i 25-30 minutter. Hel av overflødig væske når byggrynen er ferdig. Husk at byggryn skal ha litt tyggemotstand.

    Tips

    Du kan også koke byggryn i grønnsaksbuljong fremfor appelsinjuice.

  4. 4

    Rens ut granateplefrø og legg i en bolle. Lag en enkel dressing med olivenolje, dijonsennep, og sitron. Smak til med salt og pepper. Del opp Østavind® i terninger.

  5. 5

    Legg de ovnsbakte grønnsaken på et stort fat og vend inn byggryn og salat eller spinat rett før servering. Hell over dressing og topp med granateplefrø og Østavind® i terninger. Strø over hakkede hasselnøtter og server.

    Tips

    Tørket frukt er også godt i denne salaten.

Del denne oppskriften: