Jarlsberg® ostesuffle med tomat og vannmelonsalat

Ostesufflé med tomat og vannmelonsalat

Kommentarer 0
  • Middels
  • 70 min
Lag en luftig ostesufflé med Jarlsberg® til lunsj. Osteretten er toppet med ristede hasselnøtter og sitrusvinaigrette, og serveres med en vannmelonsalat ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

4 små og runde ildfaste former

Ostesufflé

2 dl sjalottløk
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stk laurbærblader
50 g TINE Meierismør
4 ss hvetemel
¼ ts salt
¼ ts kajennepepper
120 g Jarlsberg® Revet
5 stk egg (eggehvite og plommer separert)
1 ss sennep
50 g Jarlsberg® Revet

Vannmelonsalat

¼ stk vannmelon
200 g tomater
1 dl hasselnøtter , ristet

Vinaigrette

1 stk lime
1 stk appelsin
2 ss olivenolje
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Finhakk sjalottløk. Kok opp melk, laurbærblad og sjalottløk i en gryte. Ta den vekk fra platen og la den hvile i 20 minutter. Smør så innsiden av noen ildfaste former. Suffléen kommer til å heve en god del, så fyll ca 2/3 av formene.
    2. Sett ovnen på 220 °C. Smelt smør og rør inn melet. La det koke i ca 1 minutt under omrøring. Sil melkeblandingen som har fått hvile, og tilsett denne. Kok opp alt sammen under omrøring på lav varme til det tykner. Ta vekk fra platen. Rør inn sennep, krydder og revet ost. Rør så inn eggeplommene i osteblandingen. Pisk eggehviten til den er stiv og vend denne forsiktig inn, litt og litt.
    3. Fordel blandingen i de smurte formene. Strø over litt ekstra ost på toppen hvis du vil. Stek i nedre del av ovnen i 20-25 minutter til suffléen har hevet og fått farge. Den skal være litt løs i midten.
  1. Vannmelonsalat

    1. Kutt tomater og vannmelon i skiver. Rist hasselnøttene i en stekepanne med salt. Ha i hasselnøttene.
  2. Vinaigrette

    1. Lag vinaigrette ved å blande sammen lime og appelsinsaft med oljen og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
    2. Suffléen må serveres med en gang den er tatt ut av ovnen. Server med frisk salat og vinaigrette.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat