
Ostesufflé med tomat og vannmelonsalat
Middels•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostesufflé
-
2 dlsjalottløk
-
3 dl
-
2 stklaurbærblader
-
50 g
-
4 sshvetemel
-
¼ tssalt
-
¼ tskajennepepper
-
120 gRevet JARLSBERG®
-
5 stkegg (eggehvite og plommer separert)
-
1 sssennep
-
50 gRevet JARLSBERG®
Vannmelonsalat
-
¼ stkvannmelon
-
200 gtomater
-
1 dlhasselnøtter , ristet
Vinaigrette
-
1 stklime
-
1 stkappelsin
-
2 ssolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Finhakk sjalottløk. Kok opp melk, laurbærblad og sjalottløk i en gryte. Ta den vekk fra platen og la den hvile i 20 minutter. Smør så innsiden av noen ildfaste former. Suffléen kommer til å heve en god del, så fyll ca 2/3 av formene.
-
2
Sett ovnen på 220 °C. Smelt smør og rør inn melet. La det koke i ca 1 minutt under omrøring. Sil melkeblandingen som har fått hvile, og tilsett denne. Kok opp alt sammen under omrøring på lav varme til det tykner. Ta vekk fra platen. Rør inn sennep, krydder og revet ost. Rør så inn eggeplommene i osteblandingen. Pisk eggehviten til den er stiv og vend denne forsiktig inn, litt og litt.
-
3
Fordel blandingen i de smurte formene. Strø over litt ekstra ost på toppen hvis du vil. Stek i nedre del av ovnen i 20-25 minutter til suffléen har hevet og fått farge. Den skal være litt løs i midten.
Vannmelonsalat
-
4
Kutt tomater og vannmelon i skiver. Rist hasselnøttene i en stekepanne med salt. Ha i hasselnøttene.
Vinaigrette
-
5
Lag vinaigrette ved å blande sammen lime og appelsinsaft med oljen og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
-
6
Suffléen må serveres med en gang den er tatt ut av ovnen. Server med frisk salat og vinaigrette.