Håndkle og blad
Omelett med reker og salat
(44)

Omelett med reker og salat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En saftig omelett er rask og mettende middag. Fyll omeletten med det du liker eller har hjemme som skinke, røkelaks, reker eller revet ost.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Omelett

8 stkegg
8 ssvann, melk eller fløte
½ tssalt
¼ tspepper
4 ssgressløk, hakket
2 ssTINE Meierismør, til steking

Fyll

4 dlpillede reker
2 dlTINE Revet Lettost 17% fett
12 stkcherrytomater, delt i to

Til servering

1 posesalat, blanding
1 dllett dressing, f.eks med urter
4 skiverbrød, grovt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha egg og vann i en bolle, og krydre med salt og pepper. Tilsett gressløk og pisk lett sammen med en gaffel.
    2. Stek omelett i smør, over middels varme. Det tar ca. 2 minutter og steke en omelett. Rist og vend litt på stekepanna, så den flytende eggerøren renner ned i panna og blir stekt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk en stekepanne med teflonbelegg, slik at omeletten ikke setter seg fast i panna.

    3. Ha ønsket fyll på omelettene, og brett eller rull sammen.
    4. Ha omelettene over på en tallerken, og server med salat, dressing og brød.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du ønsker mer smak på omelettene, kan du ha i friske hakkede krydderurter som timian, basilikum eller koriander. Chili er også godt hvis du liker omeletten sterk.

 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat