Skip to main content

Turpannekaker med eple og blåbær

Enkel
20min

Mettende og gode pannekaker med sødme fra eplemos. Putt en liten gjeng med pannekaker i matboksen og fyll dem med blåbær.

4.8
(6)
Next ImageTurpannekaker med eple og blåbær

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
hvetemel
0.5 dl
sammalt hvete, fin
1 ts
bakepulver
1 stk
egg
150 g
eplemos eller 1 revet eple
2 ss
vegetabilsk olje
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller TINE® Lettmelk 1 % fett
2 ss
TINE® Meierismør til steking
300 g
friske blåbær eller andre bær

Fremgangsmåte

  1. Hvis du bruker revet eple, ha det i en kjele og la det putre et par minutter til det er mørt. Kjør det til mos med en stavmikser og sett til side.

  2. Bland sammen mel og bakepulver. Tilsett egg, eplemos og olje. Visp inn melk til akkurat blandet.

  3. Smelt litt smør i stekepannen og stek pannekakene på middels varme. Bruk ca. 3 ss røre per pannekake, så du får en størrelse som er midt imellom vanlige pannekaker og små amerikanske pannekaker. Før du snur pannekakene, legg på noen blåbær, og stek videre til begge sider har fått en gyllen farge.

  4. Server pannekakene fylt med masse blåbær. Du kan også bruke litt blåbærsyltetøy og lønnesirup.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne andre bær også, som bringebær, jordbær og bjørnebær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter