Turmuffins med havregryn, eple og gulrot
Enkel•45 min25 min
Dette er muffinsen som kommer med alt inkludert. En søt muffins med havregryn, eple og gulrot - som metter og er supergod! Perfekt å ha med på tur!
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stkgulrot
-
1 stkeple
-
1 stkegg
-
4 sshonning
-
1 dl
-
4 ssolje vegetabilsk
-
½ dlhavregryn
-
½ dlsammalt hvete, fin
-
1 dlhvetemel
-
¼ tssalt
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tskanel
-
½ tsmalt ingefær
Topping
-
1 ssromtemperert TINE® Meierismør
-
1 ssbrunt sukker
-
1 sssammalt hvete, fin
-
2 sshavregryn
-
1 sssolsikkekjerner
-
1 ssgresskarkjerner
-
1 sssesamfrø
-
1 sshonning
-
1 tsvann
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
-
2
Riv gulrot og eple grovt.
-
3
Bland sammen egg, honning, olje, rømme, gulrot og eple i en bolle og sett til side.
-
4
Finn frem en ny bolle, og bland sammen havregryn, sammalt hvete, hvetemel, salt, vaniljesukker, kanel og malt ingefær.
-
5
Ha egg- og rømmeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og vend inn, til akkurat blandet.
-
6
Lag toppingen i en egen bolle, ved å blande sammen meierismør, brunt sukker, sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, honning og vann.
-
7
Fordel røra i muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, alternativt kan du kan bruke 2 papirformer oppi hverandre. Legg på en god teskje topping på hver muffins.
-
8
Stek i ovnen i ca. 25 minutter.