Turmuffins med havregryn, eple og gulrot

Turmuffins med havregryn, eple og gulrot

0
0
Enkel45 min
Dette er muffinsen som kommer med alt inkludert. En søt muffins med havregryn, eple og gulrot - som metter og er supergod! Perfekt å ha med på tur!

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 stk
    gulrot
  • 1 stk
    eple
  • 1 stk
    egg
  • 4 ss
    honning
  • 1 dl
  • 4 ss
    olje vegetabilsk
  • ½ dl
    havregryn
  • ½ dl
    sammalt hvete, fin
  • 1 dl
    hvetemel
  • ¼ ts
    salt
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ½ ts
    kanel
  • ½ ts
    malt ingefær

Topping

  • 1 ss
    romtemperert TINE Meierismør
  • 1 ss
    brunt sukker
  • 1 ss
    sammalt hvete, fin
  • 2 ss
    havregryn
  • 1 ss
    solsikkekjerner
  • 1 ss
    gresskarkjerner
  • 1 ss
    sesamfrø
  • 1 ss
    honning
  • 1 ts
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. 2

    Riv gulrot og eple grovt.

  3. 3

    Bland sammen egg, honning, olje, rømme, gulrot og eple i en bolle og sett til side.

  4. 4

    Finn frem en ny bolle, og bland sammen havregryn, sammalt hvete, hvetemel, salt, vaniljesukker, kanel og malt ingefær.

  5. 5

    Ha egg- og rømmeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og vend inn, til akkurat blandet.

  6. 6

    Lag toppingen i en egen bolle, ved å blande sammen meierismør, brunt sukker, sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, honning og vann.

  7. 7

    Fordel røra i muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, alternativt kan du kan bruke 2 papirformer oppi hverandre. Legg på en god teskje topping på hver muffins.

  8. 8

    Stek i ovnen i ca. 25 minutter.

Tips

Disse holder seg flere dager i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: