Eple- og blåbærpannekaker

Turpannekaker med eple og blåbær

0
6
Enkel20 min
Mettende og gode pannekaker med sødme fra eplemos. Putt en liten gjeng med pannekaker i matboksen og fyll dem med blåbær.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ dl
    sammalt hvete, fin
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 stk
    egg
  • 150 g
    eplemos eller 1 revet eple
  • 2 ss
    vegetabilsk olje
  • 2 dl
    TINE® Helmelk 3,5 % fett eller TINE® Lettmelk 1 % fett
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 300 g
    friske blåbær eller andre bær

Slik gjør du det

  1. 1

    Hvis du bruker revet eple, ha det i en kjele og la det putre et par minutter til det er mørt. Kjør det til mos med en stavmikser og sett til side.

  2. 2

    Bland sammen mel og bakepulver. Tilsett egg, eplemos og olje. Visp inn melk til akkurat blandet.

  3. 3

    Smelt litt smør i stekepannen og stek pannekakene på middels varme. Bruk ca. 3 ss røre per pannekake, så du får en størrelse som er midt imellom vanlige pannekaker og små amerikanske pannekaker. Før du snur pannekakene, legg på noen blåbær, og stek videre til begge sider har fått en gyllen farge.

  4. 4

    Server pannekakene fylt med masse blåbær. Du kan også bruke litt blåbærsyltetøy og lønnesirup.

Tips

Bruk gjerne andre bær også, som bringebær, jordbær og bjørnebær.

Del denne oppskriften: