
Turpannekaker med eple og blåbær
Enkel•20 min min
Mettende og gode pannekaker med sødme fra eplemos. Putt en liten gjeng med pannekaker i matboksen og fyll dem med blåbær.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlhvetemel
-
½ dlsammalt hvete, fin
-
1 tsbakepulver
-
1 stkegg
-
150 geplemos eller 1 revet eple
-
2 ssvegetabilsk olje
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller TINE® Lettmelk 1 % fett
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
300 gfriske blåbær eller andre bær
Slik gjør du det
-
1
Hvis du bruker revet eple, ha det i en kjele og la det putre et par minutter til det er mørt. Kjør det til mos med en stavmikser og sett til side.
-
2
Bland sammen mel og bakepulver. Tilsett egg, eplemos og olje. Visp inn melk til akkurat blandet.
-
3
Smelt litt smør i stekepannen og stek pannekakene på middels varme. Bruk ca. 3 ss røre per pannekake, så du får en størrelse som er midt imellom vanlige pannekaker og små amerikanske pannekaker. Før du snur pannekakene, legg på noen blåbær, og stek videre til begge sider har fått en gyllen farge.
-
4
Server pannekakene fylt med masse blåbær. Du kan også bruke litt blåbærsyltetøy og lønnesirup.