Egg - og grønnkålpanne med Norvegia
Enkel•30 min min
I travle hverdager er egg ofte redningen som her - en rask panne med stekte poteter, grønnkål, chorizo, frisk timian og et godt dryss med deilig ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ss
-
200 gpoteter
-
50 ggrønnkål
-
½ tshvit pepper
-
½ tssalt
-
50 gchorizo , pålegg i skiver
-
3 stkegg
-
40 g
-
1 ssfrisk timian
Slik gjør du det
-
1
Ha vann i en kjele og kok potetene i ca 15 minutter.
-
2
Fjern stilkene på grønnkålen og del i store biter. Riv Norvegia eller bruk ferdig revet ost. Del potene i terninger.
-
3
Varm opp smør i en stekepanne på litt sterk varme. Ha i poteter, la dem steke til de er gylne.
-
4
Tilsett grønnkål, dryss over pepper og salt. La det surre sammen i 1-2 minutter til grønnkålen skifter farge og faller litt sammen. Rør av og til. Tilsett chorizo, skru ned til svak varme.
-
5
Knekk egg over ingrediensene, legg på lokk og la det steke videre til eggehviten har stivnet og plommen fortsatt er rennende.
-
6
Dryss over revet Norvegia og frisk timian. Stikk hull på plommen, server straks.