Svigermors rømmegrøt

Svigermors rømmegrøt

3
  • Middels
  • 25 min
Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.

Ingredienser

¾ dl semulegryn
7 ½ dl Tinemelk® skummet Fettfri
7 ½ dl TINE Seterrømme
1 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ts kanel
2 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.
    2. Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.
    3. Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.
    4. Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.
Tips!

Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.

Kommentarer

  • Arthur

    2 måneder siden
    kunne likt at det blei brukt vekt og dl.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      I denne oppskriften er det oppgitt i dl, Arthur :)

      De fleste oppskriftene til Tine Kjøkken er oppgitt i dl slik at alle skal ha mulighet til å måle opp hva de skal bruke.

       (0)


  • Elisabeth eriksson

    3 år siden
    Vi kokte grøten men fikk ikke noe smør fram.?.?

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat