Svigermors rømmegrøt
Middels•25 min min
Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
¾ dlsemulegryn
-
7 ½ dl
-
7 ½ dl
-
1 ½ dlhvetemel
-
½ tssalt
-
2 tskanel
-
2 sssukker
Slik gjør du det
-
1
Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.
-
2
Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.
-
3
Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.
-
4
Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.