Risengrynsgrøt og rømmegrøt i ett
Enkel•25 min min
En oppskrift som henter det beste fra to grøtverdener: risgrøt og rømmegrøt på én og samme tallerken. Nydelig!
Ingredienser
Antall porsjoner
Rømmegrøt:
-
½ l
-
¾ l
-
5 dlhvetemel
-
½ tssalt
Risgrøt:
-
2 dlrisgryn
-
4 dlvann
-
1 l
-
1 tssalt
Tilbehør:
-
2 ss
-
3 sssukker
-
3 tskanel
-
6 dlrød saft
Slik gjør du det
-
1
Kok opp rømme og fløte under omrøring og la det koke i ca. 15 minutter. Sikt i mel mens du rører, og la grøten koke opp igjen. La den koke til smøret kommer ut på overflaten. Ta bort så mye fett du selv ønsker, og smak grøten til med litt salt.
Risengrynsgrøt:
-
2
I en annen gryte koker du risengryn i vann i ca. 10 minutter, til vannet er kokt inn. Spe på med melk og kok videre på svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten hele tiden til den har kokt opp. Smak til med salt.
-
3
Bland grøtene sammen på tallerkenen. Server med smørøye, sukker og kanel, og rød saft.