Risengrynsgrøt og rømmegrøt i ett

Risengrynsgrøt og rømmegrøt i ett

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 25 min
En oppskrift som henter det beste fra to grøtverdener: risgrøt og rømmegrøt på én og samme tallerken. Nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

Rømmegrøt:

½ l TINE Seterrømme
¾ l TINE Kremfløte
5 dl hvetemel
½ ts salt

Risgrøt:

2 dl risgryn
4 dl vann
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts salt

Tilbehør:

2 ss TINE Meierismør
3 ss sukker
3 ts kanel
6 dl rød saft

Slik gjør du det

    1. Kok opp rømme og fløte under omrøring og la det koke i ca. 15 minutter. Sikt i mel mens du rører, og la grøten koke opp igjen. La den koke til smøret kommer ut på overflaten. Ta bort så mye fett du selv ønsker, og smak grøten til med litt salt.
  1. Risengrynsgrøt:

    1. I en annen gryte koker du risengryn i vann i ca. 10 minutter, til vannet er kokt inn. Spe på med melk og kok videre på svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten hele tiden til den har kokt opp. Smak til med salt.
    2. Bland grøtene sammen på tallerkenen. Server med smørøye, sukker og kanel, og rød saft.
Tips!

Trenger du en enklere løsning, kjøper du risgrøt og rømmegrøt fra Fjordland, varmer opp og blander.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • sol

    2 år siden
    Svært god og mettende!

    Kommenter  (2)


  • Iselin

    6 år siden
    Nam!!

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat