Kjøleskapsgrøt - grunnoppskrift

Kjøleskapsgrøt - grunnoppskrift

12
  • Enkel
  • 5 min
Enklere blir det ikke! Rør sammen ingrediensene til havregrøten om kvelden før du legger deg, og vips har du ferdig grøt til frokost når du står opp. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

3 dl lettkokte havregryn
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
4 ss TINE Yoghurt Naturell
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Rør sammen havregryn, melk, yoghurt og salt.
    2. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass, dekk til med plast eller lokk, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
      Tips!

      Du kan også dekke til hele bollen med plast og fordele i boller ved servering. Topp gjerne grøten med frisk frukt og bær ved servering.

Tips!

Ønsker du en søtere variant kan du tilsette litt honning elle sirup. Tilsetter du en spiseskje chiafrø får du en enda tykkere grøt, samt ekstra næringsstoffer.

Kommentarer

  • Ina

    21 timer siden
    Kan den varmes?

     (0)


  • Anne

    1 dager siden
    Har forsøkt m byggryn og mandelmelk - det gikk ikke så bra. Kanskje feil mål på ingrediensene?

     (0)


  • Jens

    4 dager siden
    Hvorfor må man ha lokk?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 dager siden
      Hei Jens!

      Lokket er godt å ha så det ikke blir noe tørr hinne på grøten.

      Har du ikke lokk, kan du bruke plastikkfolie. :)

       (0)


  • May-Britt

    1 måneder siden
    Jeg har bare melk med 0,5 % kan jeg bruke det?

     (0)

    • Ingrid

      1 måneder siden
      Ja, det går helt fint

       (0)


  • Jannicke

    2 måneder siden
    Hei!
    Hvor lenge tåler den å stå i kjøleskap?

     (4)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Jannicke!

      Denne kan stå mange dager i kjøleskapet. Etter to tre dager o kjøleskapet er den best på smak. Etter en uke kan den starte å få litt "kjøleskapsmak", men den er fortsatt ikke dårlig. :)

       (0)


  • Lise

    5 måneder siden
    Kan man bruke vanlig yoghurt?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei lise!

      Litt usikker på hva du mener med vanlig yoghurt, men her kan jeg anbefale å bytte ut med melonyoghurten om du ønsker litt mer smak.:)

       (0)


  • Celine

    7 måneder siden
    Nam, nam

     (2)

    • Ina

      21 timer siden
      Kan den varmes ?

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat