Skip to main content

Hirsegrøt med linfrø

Enkel
10min

Hirse er en av de eldste og mest næringsrike kornsortene som finnes. Tilsett linfrø og du får en ekstra god grøt til frokost.

4.6
(14)
Next ImageHirsegrøt med linfrø

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
linfrø
3 dl
hirseflak
0.5 ts
malt kanel
1 ts
brunt sukker

Topping

2 ss
jordbærsyltetøy
6 stk
jordbær
2 ts
linfrø

Fremgangsmåte

  1. Knus linfrø lett i en morter og ha over i en kjele med hirseflak, melk, kanel og brunt sukker.

  2. Kok opp og la småkoke under omrøring til grøten er tykk, 8- 10 minutter.

  3. Server med jordbærsyltetøy, jordbær og ekstra linfrø drysset over.

    Tips

    Er grøten veldig varm, kan du helle litt ekstra melk over. Det er både med på å avkjøle grøten og smaker godt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne bytte ut hirseflak med havregryn. Linfrø tilfører ekstra fiber og omega 3-fettsyrer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter